Посивіння волосся – це процес, який викликає занепокоєння у багатьох жінок. Він вважається невідворотним і незворотним. Проте чи можливо зупинити появу сивого волосся?

Трихолог Оксана Варламова відповіла на це питання. Сивина виникає через зниження вироблення меланіну – пігменту, який відповідає за колір волосся.

"Це стається через зменшення активності меланоцитів – клітин, які виробляють меланін", – розповідає Оксана Варламова.

Основна причина посивіння – це старіння. З віком меланін виробляється менше, що призводить до втрати кольору волосся.

Чому з'являється сивина
Чому з'являється сивина, pinterest.ru

Популярні новини зараз
Українці можуть не платити за мобільний зв’язок цілий рік — які умови Тариф 7,96 грн/куб не для всіх: кому доведеться віддавати більше грошей за газ Боржникам приготуватися: комунальники йдуть на крайні заходи Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити
Показати ще

Спадковість також відіграє значну роль у виникненні сивини. Якщо один з батьків посивів рано, то ймовірність раннього посивіння у дітей збільшується.

"Деякі дослідження вказують на те, що стрес може прискорити процес посивіння, оскільки викликає біохімічні зміни в організмі, впливаючи на волосяні фолікули", – зазначає трихолог.

Також деякі хронічні захворювання та нестача вітамінів можуть спричинити втрату кольору волосся.

На сьогодні немає гарантованих методів, які б зупинили посивіння волосся. Однак, існують способи, які можуть допомогти уповільнити цей процес або замаскувати його.

"Генетика і вік визначають, коли і наскільки швидко волосся сивіє, і ці фактори не можна повністю контролювати", – пояснює Оксана Варламова.

Що можна зробити?

  • Вітаміни і мінерали: Забезпечення організму необхідними вітамінами та мінералами, особливо вітамінами групи B, міддю, цинком, вітаміном D і біотином, може підтримати здоров'я волосся.
  • Релаксація: Практики медитації або йоги можуть знизити рівень стресу, що позитивно вплине на стан волосся.
  • Антиоксиданти: Вітаміни С, Е, А, екстракт барбадосу, зелений чай та інші антиоксиданти можуть допомогти захистити клітини від пошкоджень, що спричиняють посивіння волосся.

Нагадаємо, Інфаркт без болю: нетипові симптоми, які можуть з’явитись задовго до серцевого нападу

Раніше ми розповідали, Що потрібно знати про правець і чому ця бактерія особливо небезпечна влітку

Також, Як впоратися з болем у горлі за лічені хвилини: 3 дієвих методи