Як з'ясувалося, великі мережі спортивних та мультибрендових магазинів взуття можуть продавати українцям китайські підробки замість оригіналу.

Продавці вдаються до різних хитрощів, які дозволять заробити на розсіяних покупцях.

Кросівки, фото - Yeh/Getty
Кросівки, фото - Yeh/Getty

Найбільш уразливі до таких покупок підлітки з батьками та любителі знижок.

У цьому віці дуже важливо похвалитися перед однолітками дорогим брендом, проте справді розібратися чи підробка пари взуття чи ні можуть лише одиниці.

Популярні новини зараз
ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Батьки викладають кругленьку суму за кросівки чи туфлі дуже середньої якості, які не вдасться відносити навіть за один сезон.

У соцмережах розповідають, що продавці привертають увагу клієнтів до різних новинок на вітрині.

кросівки Nike
кросівки Nike

Туди зазвичай ставлять оригінальні пари, а ось те, що приносять зі складу в коробці потрібного розміру, часто є китайським підробкою.

Якщо в магазині вам говорять про те, що взуття зроблено в США, Італії чи іншій європейській країні, обов'язково перевіряйте інформацію на коробці.

На жаль, багато українців віддають по 3-5 тисяч за китайських виробників.

Puma. Фото скріншот з Youtube
Puma. Фото скріншот з Youtube

Іноді такі афери провертаються самі працівниками, а керівництво може навіть не здогадуватися.

Тому купуючи взуття навіть у дуже недешевій мережі чи магазині, обов'язково звертайте увагу на інформацію, вказану на коробках.

Puma. Фото скріншот з Youtube
Puma. Фото скріншот з Youtube

Нагадаємо, що повернути товар без чека: українці і на це мають право, просто продавці їх дурять, правила.

Раніше ми повідомляли, що товар поверненню не підлягає: супермаркети масово дурять українців за допомогою "червоних цінників".