Останнім часом можна почути чимало страшилок про те, що салат з огірків і помідорів – це "смертельно небезпечна" страва. Але чи багато людей ви знаєте, хто дійсно постраждав від такого поєднання? Жодного? І не дивно, адже цей міф не має під собою жодних підстав.

Насправді огірки дуже корисні, особливо якщо вживати їх зі шкіркою, де зібрано більшість вітамінів і корисних речовин, таких як кукурбітацин – так звана "сполука молодості". Помідори також корисні, і їх сміливо можна поєднувати з огірками.

Секрети правильного підживлення огірків
Секрети правильного підживлення огірків

Дехто стверджує, що поєднання огірків і помідорів в салаті "шкідливе", бо огірки містять фермент аскорбіназу, яка руйнує вітамін С з помідорів. Однак кількість аскорбінази в огірках мізерна, так само як і вітаміну С у помідорах.

Крім того, вітамін С у природі завжди захищений біофлавоноїдами, які є в помідорах. А у шлунку залишки ферменту взагалі нейтралізуються шлунковим соком.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Жінка, яка тримає помідори
Жінка, яка тримає помідори

Додавайте до салату трохи лимонного соку чи бальзамічного оцту – і це ще більше знизить активність аскорбінази. Тож, не бійтеся, їжте салати з огірків і помідорів, додавайте зелені, цибулі та часнику – і насолоджуйтеся корисною та смачною їжею, яка тільки додасть вам здоров'я і довголіття.

Нагадаємо, і в салати, і як закуска, і до м'яса, і просто так: рецепт смачних маринованих слив на всі випадки життя

Раніше ми писали про те, що важливо не тільки правильно закрутити, а й поставити: де потрібно зберігати консервацію, щоб вона не зіпсувалась

Крім того, Знай.ua повідомляв, для салату й 100 грн не вистачить: супермаркети різко оновили ціни на огірки, помідори та перець