Нерідко власники собак, а особливо щенят зіштовхуються з тим, що їхні улюбленці полюблять гризти меблі.

Звичайно, позбавити його такої звички допоможе дресирування. Але, не кожен може дозволити витрачати багато грошей та часу на це. Як подолати проблему розповідає life.nv.

собака
собака

Допоможе подолати цю шкідливу звичку брусок звичайного мила. Для початку ретельно натріть мило на поверхню меблів, які ваш собака зазвичай вибирає для гризіння.

Відразу після першої спроби погризти меблі, ваша чотирилапий друг зрозуміє, що таке гризіння призводить до неприємних відчуттів у роті через смак мила.

Популярні новини зараз
Зима буде без світла: тривожний прогноз Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити
Показати ще

Таким чином, в більшості випадків собаки швидко відмовляться від цієї звички, зберігаючи ваші меблі в нормальному стані.

Пес. Фото: Purina
Пес. Фото: Purina
Пес. Фото: Purina

Пам'ятайте, що тренування собаки потребує терпіння та послідовності.

Використання мила як запобіжного заходу може виявитися дієвим інструментом у ваших руках для збереження меблів у бездоганному стані, але будьте обережні і не нашкодьте своєму улюбленцю.

Собака. Фото Freepik
Собака. Фото Freepik

Нагадаємо, що кіт на столі - не завжди хороша ідея: як відучити пухнастика робити це, перевірені поради.

Раніше ми повідомляли, що начебто з іншої планети: котик-мутант із двома парами вух став зіркою мережі завдяки генетичній аномалії.

Також ми повідомляли, що кішка мені лапками: чому пухнастики так роблять і чи потрібно їм забороняти. Кішки вперше починають характерно топтати лапками ще маленькими кошенятами, яких годує мама.