Жування гумки — це звичка, про яку ми часто не замислюємося. Як і чистка зубів або похід до ванної кімнати перед виходом з дому, жувальна гумка стала частиною повсякденного життя. Однак щоденне жування гумки має свої наслідки, про які варто знати.

Контроль ваги

Жувальна гумка допомагає контролювати апетит і знижує бажання перекусити. Насичений смак і процес жування надсилають сигнали до мозку, які допомагають придушити апетит. Це може стати приємною альтернативою солодощам, зменшуючи споживання зайвих калорій. Деякі дослідження навіть показують, що жування гумки сприяє зниженню ваги у людей з ожирінням.

Жувальна гумка, скріншот: YouTube
Жувальна гумка, скріншот: YouTube

Зниження стресу

Жування гумки має заспокійливий ефект, знижуючи рівень стресу. Воно допомагає залишатися спокійним у напружених ситуаціях. Це проста альтернатива для зниження тривожності, яку можна додати до інших методів, таких як фізична активність і здоровий сон.

Покращення концентрації

Жування гумки покращує приплив крові до мозку, що підвищує концентрацію та фокусування. Під час виконання завдань жування гумки покращує пильність, пам'ять, розуміння та ухвалення рішень. Це робить її корисним інструментом для покращення продуктивності.

Популярні новини зараз
В Україні готують важливі зміни до мобілізації: чого чекати Списують гроші, навіть якщо вимкнено інтернет: українець попередив клієнтів Vodafone Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів
Показати ще

Покращення травлення

Жування гумки після їжі сприяє кращому травленню, врівноважуючи рівень шлункової кислоти. Слина, що виділяється під час жування, допомагає травленню і зменшує дискомфорт у шлунку.

Жуйка, фото gettyimages
Жуйка, фото gettyimages

Покращення пам'яті

Жувальна гумка стимулює мозкову діяльність, покращуючи пам'ять та концентрацію. Користь для пам'яті зберігається лише під час жування гумки, і це може бути пов'язано з покращенням кровотоку до мозку.

Хоча жування гумки має багато переваг, постійне жування може спричинити негативні наслідки, такі як біль у щелепі, головний біль, діарея та карієс. Щоб уникнути цих проблем, обмежуйте кількість жувальної гумки до однієї на день і вибирайте варіанти без цукру.

Нагадаємо, Вісцеральний жир піде: як звичайні яйця можуть допомогти схуднути у животі

Раніше ми розповідали, що Огірок - не просто "водичка": вчені відповіли, краще їсти їх зі шкіркою, або - без

Також, Забудьте про карієс: що їсти, щоб зберегти зуби міцними