Для того, щоб зробити приємним запах у будинку, слід використовувати різні природні засоби замість штучних освіжувачів повітря.

Харчова сода, що очищає рідину на основі оцту, натуральні ароматичні кульки, кава – природні поглиначі запахів.

Освіжувачі повітря. Фото: Youtube
Освіжувачі повітря. Фото: Youtube

Харчова сода

Сода підійде і в інших місцях, наприклад її можна розмістити в холодильнику, шафах, ванній, кухні або спальні. Можна насипати її в банку або коробку, додайте до неї 15-20 крапель улюбленої ефірної олії (лимона, лаванди або евкаліпта) і ретельно перемішайте.

Банку слід накрити марлею, тканиною або папером, перев'язаним стрічкою. Такий освіжувач не тільки усуне неприємні запахи та подарує приємний аромат, але може стати приємною окрасою. Як тільки масло вивітриться, потрібно налити нову порцію, і кожні кілька місяців слід замінити на нову соду.

Популярні новини зараз
Українців готують до голодної зими - таролог налякала прогнозом: "Не буде нічого їсти" 50 тисяч українців забиратимуть на війну щокварталу – скільки ще новобранців не вистачає В Україні більше не вимикатимуть світло в деяких регіонах Головне за 2 липня: розлучення Каменських, підвищення цін на гарячу воду, доплати пенсіонерів та мобілізація авто
Показати ще

Рідина на основі оцту

Слід розбавити півсклянки оцту в 2 літрах води та вилити в розпилювальну пляшку. Можна додати до такої суміші кілька крапель ефірної олії або цедру апельсина або лимона, щоб у будинку з'явився приємний запах. Таку суміш можна розпорошувати як у повітрі, так і промивати стільниці, меблеві поверхні або підлогу.

Оцет, фото shuba
Оцет, фото shuba

Ароматичні кульки

Натуральні ароматизатори у вигляді фруктів зазвичай апельсинів або інших цитрусових, шипованих гвоздикою. Плід можна обваляти в мелених пряних спеціях (у кориці, гвоздиці, імбирі та мускатному горіху), а потім дати висохнути протягом 2-3 тижнів. Таку ароматичну кулю можна повісити на шнур або покласти на підставку і поставити на стіл як прикрасу.

Кава

Кава є чудовим поглиначем ароматів. Можна використовувати як мелений, так і зерновий. Достатньо насипати його на блюдце і розставити у різних місцях у квартирі. Висушені кавові зерна можна висипати в мішки та покласти у шафу або ящик з одягом. Кавову гущавину, у свою чергу, слід розсипати на дні кошика, щоб з неї не виходив неприємний запах.

Кава / фото: Pixabay
Кава / фото: Pixabay

Нагадаємо, як ефективно позбутися молі у шафах: експертка зі збирання поділилася цікавим лайфхаком.

Раніше ми повідомляли, навіщо заморожувати кухонні губки – як вони можуть урятувати вас при відключеннях світла.