Гоління - це рутинна справа, яку доводиться виконувати щодня або через день для тих, хто стежить за своєю зовнішністю. І, звичайно, якість гоління залежить від якості верстата, яким ви користуєтеся. На ринку та в магазинах є безліч різних брендів, які відрізняються за якістю та ціною.

Багато людей, які користуються одноразовими бритвами, мають одне питання - чи можна самостійно заточити безпечну бритву і заощадити гроші на касетах?

Відповімо відразу - так, можна! Існує кілька способів заточування безпечних верстатів, давайте розглянемо найефективніші з них.

Як самостійно заточити станок, скріншот: YouTube
Як самостійно заточити станок, скріншот: YouTube

Заточення за допомогою джинсу або фольги

Мабуть найпоширеніший і найпростіший спосіб. Даний метод заточування не тільки простий, а й досить ефективний. Розглянемо заточення джинсом.

Популярні новини зараз
"Vodafone" зробив важливе попередження, яке обурило українців – в чому причина Кого зі студентів можуть мобілізувати в липні: перелік та пояснення Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку 10 800 грн для кожного члена сім'ї: хто отримає відчутну підтримку
Показати ще

Для початку, підготуйте такі матеріали:

Шматок джинсової тканини достатньої довжини та ширини. Можна відрізати окремий шматок, а можна скористатися цілком і не псувати одяг, нам знадобиться лише штанина.

Невеликий брусок довжиною 15-20 см і шириною до 3 см. Для цього добре підійде втулка від харчової плівки або подібний предмет, навіть качалка невеликого діаметра впорається з цим завданням. Головне щоб ширина втулки була менше ширини лез.

Станок для бриття. Фото: скрін youtube
Станок для бриття. Фото: скрін youtube

Саме сам верстат, який ми збираємося заточити.

Після того, як всі матеріали будуть підготовлені, приступайте до заточування, дуже просто.

Втулку або качалку поміщаємо в джинсову тканину, яку необхідно натягнути, для надання поверхні, що заточується, достатньої міцності.

Наше завдання проводити верстатом по джинсовій тканині, злегка притискаючи леза.

Напрямок руху має бути в один бік, за спрямованістю лез, а не проти, як ми робимо під час гоління. Повертаючись назад, потрібно піднімати леза, голити джинс нам не потрібно.

Для повноцінного заточування верстата таким способом нам знадобиться зробити близько 200 поступальних рухів в один бік. Важливо стежити за тим, щоб тільки леза торкалися тканини, а бічні стінки немає, а так само важливо пересувати верстат відносно втулки, щоб пропрацювати всю поверхню лез, а не тільки серединку.

У цьому методі можна взяти втулку із фольгою замість джинсу. Леза не потрібно притискати до фольги дуже сильно, це може призвести до деформації фольги і тоді заточити леза не вдасться.

Також замість джинсу можна використовувати шкіру, але в цьому випадку процес займе більше часу.

Як самостійно заточити станок, скріншот: YouTube
Як самостійно заточити станок, скріншот: YouTube

Заточення за допомогою голки

Для заточування нам знадобляться: швейна голка довжиною близько 5 см; верстат, який ми заточуватимемо.

Цей метод ще простіше, тому що практично не вимагає підготовки. Беремо голку починаємо водити вздовж лез, у напрямку ліворуч праворуч і назад, злегка натискаючи на леза голкою. Враховуючи, що в даному методі ми рухаємось в обидві сторони, процес дуже прискорюється, нам не потрібно перериватися щоразу для повернення у вихідну точку.

Як самостійно заточити станок, скріншот: YouTube
Як самостійно заточити станок, скріншот: YouTube

У такому методі є свій плюс, опрацювання поверхні лез буде краще, ніж при заточуванні на втулці, так як вона кругла і при всьому бажанні дістати до кінчиків лез не вийде.

Як самостійно заточити станок, скріншот: YouTube
Як самостійно заточити станок, скріншот: YouTube

Звичайно, такі методи заточування не зроблять наші леза новими, але вони здатні врятувати, коли хочеться заощадити або банально немає можливості купити касети прямо зараз, а поголитися потрібно.

Нагадаємо, як продати квартиру в кредиті: від згоди банку до реєстрації угоди.

Раніше повідомлялося, від офісу до вечірки: як модно комбінувати сорочку у червні.

Також, як змінити фінансовий номер без відвідування банку: покрокова інструкція.