Мільйони людей стикаються з великими труднощами, коли починають пошуки "другої половинки", з якою можна буде провести весь залишок життя. За словами психологів, багато людей шукають причини невдач зовсім не там, де вони можуть перебувати.

Психологи разом із вченими спробували змінити ситуацію. Фахівці вивчили це явище, і їм навіть вдалося зібрати список головних проблем, а також виявити методи їх вирішення.

перше побачення
перше побачення

Знайти любов може бути непросто, навіть якщо ми докладаємо всіх зусиль, щоб налагодити стосунки з іншими людьми. Легко звинувачувати зовнішні фактори, такі як час або відсутність відповідної людини, але насправді перешкоди можуть бути внутрішніми та важливими для розуміння та зміни ситуації.

Визнання особистих бар'єрів має вирішальне значення для побудови стосунків, яких ми прагнемо, каже психолог Марк Треверс.

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Одна із серйозних проблем, яка може завадити стосункам, — наявність нереалістичних стандартів. Хоча підтримувати певні очікування корисно, коли ці стандарти стають необґрунтованими, вони можуть стати на заваді.

Скрін, відео YouTube побачення
Скрін, відео YouTube побачення

Часто це відбувається через потребу у самозахисті чи підвищеного почуття власної гідності, коли пошук партнера стає скоріше турботою про самолюбство, ніж справжнім зв'язком.

Дослідження, опубліковане в журналі Journal of Social and Personal Relationships, висунуло ідею про те, що надмірна ідеалізація може погіршити стосунки, створюючи нереалістичні очікування, що зрештою призводить до незадоволеності потенційних партнерів.

Любов - арт, скріншот: YouTube
Любов - арт, скріншот: YouTube

Ще однією серйозною перешкодою на шляху до кохання є переконання, що передують саморуйнуванню. Вони можуть виявлятися як почуття негідності, страху розбитого серця чи переконаності у цьому, що стосунки приречені на невдачу.

Такі переконання часто сягають корінням у минулий досвід або громадські настанови і можуть призвести до поведінки, яка відштовхує любов. Наприклад, страх розбитого серця може змусити людину саботувати стосунки, перш ніж у них з'явиться шанс стати серйознішими.

Кохання. Фото FreePik
Кохання. Фото FreePik

Дослідження показали, що ранній негативний досвід може вплинути на навички стосунків у пізнішому віці, сприяючи виникненню цих саморуйнівних моделей, пояснює Треверс.

Вирішення цих проблем включає самоаналіз і перегляд розповіді, яку ви побудували навколо стосунків. Піддавши сумніву обґрунтованість цих переконань і змінивши їх, ми зможемо відкрити для себе більш здорові та повноцінні зв'язки, вважає психолог. Відпустивши перфекціонізм і самосаботаж, можна прокласти шлях до стосунків, заснованих на довірі, повазі та справжньому коханню.

Нагадаємо, жінка вимагає з чоловіка гроші за секс, бо він став "надто товстим": діти не впізнали, чому тато плакав.

Раніше повідомлялося, чоловіки, увага: дивитися "полуничку" на самоті - загрожує плачевними наслідками.

Також, "Я куртизанка зі стажем, любила заскочити...": MamaRika зізналася, що у неї було понад 20 чоловіків.