Патрульні порадили українським водіям, як не заснути за кермом, ці інструкції є дієвими.

Первій радянський патрульних – це здоровий сон напередодні далекої подорожі.

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

[quote author="— зазначають у Нацполіції."]Намагайтеся планувати свій графік так, щоб час за кермом автомобіля не збігався з годинником сну. Уникайте вживання лікувальних препаратів, що викликають сонливість перед поїздкою.

Також однією з дієвих порад є, що за наявності інших людей в автомобілі намагайтеся спілкуватися з ними. Це допоможе вашому мозку не заснути. Також увімкніть кондиціонер для підтримки прохолоди в салоні, завдяки чому ви зможете підбадьоритися.

Популярні новини зараз
Мобілізованим оголосили важливе нововведення З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Іспити для водіїв. Фото кадр з Youtube
Іспити для водіїв. Фото кадр з Youtube

Якщо відчуваєте, що засинаєте прямо за кермом, зупиніться. Під час перерви зробіть фізичні вправи або влаштуйте сон протягом 15-20 хвилин.

Ознаками сонливості є думки про те, що ви моргнули, часті позіхання. Також може відчуватися вага в руках, а відтворити в пам'яті останні дорожні знаки, що трапляються вам на шляху, стає неможливо.

Як зрозуміти, що виникла сонливість і чи варто зупинитись?

  • ви спіймали себе на думці, що тільки моргнули (коли не хочеться спати, моргання відбувається так швидко, що ми цього не помічаємо, а коли хочеться спати – повіки важчають і закриваються повільно);
  • ви часто позіхаєте і важко тримати очі відкритими;
  • не можете згадати, який останній шлях проїхали;
  • руки стали важкими, ви мимоволі відпускаєте педаль газу.

Нагадаємо, що перебрали напередодні, активно розважалися чи почалися проблеми: як боротися із конденсатом на склі в авто.

Раніше ми повідомляли, що педаль у підлогу – іноді корисно: автомеханік дав пораду, як уникнути проблем із двигуном.