Літо продовжується, а це означає – скоро можна буде побачити врожай кабачків. Для рясного цвітіння та гарного майбутнього врожаю розсаду овочів потрібно вчасно підгодувати.

Один з українських блогерів-дачників розповів, яке підживлення більше підійде для кабачків.

Він зазначив, що сам завжди використовує три підгодівлі та отримує дуже гарні врожаї цього овочу.

Вирощування кабачків, скріншот: YouTube
Вирощування кабачків, скріншот: YouTube

Кущі кабачків ростуть великими, листя зелені, а всі кабачки, що зав'язуються, виростають. Перед тим, як проводити підживлення, необхідно всі зрілі овочі зняти, щоб підгодівлю отримувала молода зав'язь.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть надбавку у липні: розмір "бонусу" та категорії щасливчиків Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному В Україні вводять нові графіки відключень світла — як визначатимуть черги Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити
Показати ще

Насамперед, аграрій використовує органічні добрива. Вони безпечні для рослин і людей, роблять ґрунт більш родючим, але при цьому мають різкий запах.

Вирощування кабачків, скріншот: YouTube
Вирощування кабачків, скріншот: YouTube

Для першого підживлення підійдуть бур'яни. Велике відро потрібно на дві третини заповнити бур'янами, а на третину водою. Закрити відро і залишити настоюватись 7 днів, але щодня перемішувати. Після 7 днів літр настою налити в 10 л води та поливати кабачки.

Таке підживлення можна використовувати протягом усього сезону 1 раз на 14 днів.

Друге підживлення - це настій з коров'ячого посліду. Він також готується у великому відрі. Тільки послід треба брати третину відра, а дві третини залити водою. Також наполягти 7 днів, потім літр настою розвести у 10 літрах води та поливати овочі.

Вирощування кабачків, скріншот: YouTube
Вирощування кабачків, скріншот: YouTube

Третє підживлення - це настій з курячого посліду. Він також схожий на два попередні, але багатший на фосфор і калій. У ньому також переважає азот, який дуже потрібний для кабачків.

Нагадаємо, ваша ділянка засяє фарбами: чим удобрити квіти в червні – найважливіша справа.

Раніше повідомлялося, як підгодувати грушу влітку: прості поради для рясного врожаю.

Також, липень на городі: що посадити в середині літа, щоб восени здивувати всіх небувалим урожаєм.