Нікопольський і Запорізький феросплавні заводи Ігоря Коломойського спільно з детективами НАБУ свідомо маніпулюють судовим процесом, задля того, щоб їх позов проти закриття справи «Роттердам+» розглядала «зручна» для них суддя.

Про це заявила адвокат сторони захисту Ірина Одинець під час судового засідання 19 липня.

«До суду було подано 4 заяви про оскарження даного рішення прокурора - Запорізьким феросплавним заводом, разом з Чумаком, з Нікопольским заводом феросплавів, з НАБУ і так далі. Вони намагаються підшукати суддю, яка винесе зручне для них рішення. Вдаючись до таких способів, як подачі заяви про відвід (суддів - прим.), заяви про залишення скарги без розгляду і так далі», - повідомила адвокат Ірина Одинець.

На засіданні Вищого антикорупційного суду 19 липня адвокати Нікопольського заводу феросплавів раптово подали клопотання про відмову від власного позову. Минулого тижня вони безрезультатно намагалися зняти зі слухання суддю, заявивши їй відвід.

На думку адвоката Одинець, такі дії феросплавних заводів спільно з НАБУ можуть бути проявом відчаю, оскільки не існує жодних правових підстав для оскарження рішення прокурора про закриття справи «Роттердам+» через відсутність в ній складу злочину.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, 20 травня САП уже в четверте закрила справу «Роттердам+» через відсутність у ній складу злочину. Перший раз справу було закрито ще 27 серпня 2020 року. Потім аналогічні рішення приймалися в січні і березні 2021 року.

Ці рішення також були підтверджені Офісом генерального прокурора і вищим Антикорупційним судом України.

Розслідування справи «Роттердам+» тривало більше ніж 4 років.

За цей період було проведено понад 10 державних та міжнародних експертиз, які всі підтвердили економічну та юридичну обґрунтованість формули.

Відповідно, в ході розслідування не були встановлено ні збитків від дії формули, ні постраждалих.