Багато людей вважають за краще вживати каву, щоб швидше прокинутися та налаштуватися на продуктивний день. Однак це не єдиний напій, здатний подарувати заряд бадьорості. Експерти назвали напої, якими можна замінити каву.

Фахівці заявляють, що кава не єдиний напій, який допомагає зарядитися енергією і відігнати сон з ранку.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Аналогічний ефект має кокосове молоко. Цей натуральний напій містить природну воду з високим рівнем калію. Випивши склянку кокосового молока людина не тільки вгамовує спрагу, а й отримує заряд енергії, а також дозу клітковини, яка необхідна для метаболізму.

Японський зелений чай матча - гідна заміна кави. У напої багато антиоксидантів, які допомагають очистити організм та активувати обмінні процеси у мозку. Цей чай також містить речовину L-теанін, яка активізує розумову активність та покращує загальний настрій.

Популярні новини зараз
В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози ПФУ скоротив фінансування пенсій: чи уріжуть виплати стареньким Літо перейде в морозну зиму: погодні аномалії в Україні продовжаться - синоптик Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК
Показати ще

Чай, фото: Знай.ua
Чай, фото: Знай.ua

Експерти зазначають, що чай – це загалом природний енергетик. При цьому не важливо зелений або чорний - обидва види містять кофеїн і мають тонізуючі властивості. Натуральний якісний чай на додачу насичує організм важливими вітамінами.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, шкоди більше, ніж користі: лікарі пояснили, чому не варто щодня вживати супи.

Також наш портал інформував, ваша зубна паста може довести до онкології: на які компоненти необхідно звернути увагу.

Крім того, ми писали, підвищений тиск і проблеми із серцем, а далі – інсульт: чим небезпечний продукт, який їдять усі.