Лідерами "по злету" стали Бердянськ та Крим

Цього року кількість відпочиваючих помітно збільшилася як на річкових пляжах Дніпра та українських озер, так і морських узбережжях. Як відомо, кінець липня і серпень є найулюбленішим і, відповідно, найприбутковішим сезоном для місцевих продавців та власників житла. Як змінилася вартість орендованого житла у найпопулярніших курортних містах України, дізнавалися Знай.ua.

Відпочинок біля моря, скріншот: Youtube
Відпочинок біля моря, скріншот: Youtube

На Азовському морі – суттєвий зліт цін

Одним із популярних зон відпочинку на узбережжі Азовського моря є Бердянськ і місцева живописна Бердянська коса.

Бердянська коса - фото Бриз
Бердянська коса - фото Бриз

Схоже, на цьому вирішили виїхати тамтешні власники "морського житла", суттєво підвищивши ціни. Так от цього року оренда котеджу чи будинку з кондиціонером і кількома кімнатами для сімейного відпочинку обійдеться у 4 – 5 тис грн за добу.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Ціни - скріншот
Ціни - скріншот

Вдасться зекономити лише відпочиваючим 10 і більше днів. На 10-денне проживання в приватних будинках та готелях з усіма зручностями родина з 3 осіб може розраховувати на вартість у 2 – 2, 5 тис грн за добу.

Ціни - скріншот
Ціни - скріншот

Українці також відмічають, що знайти тут економ-житло за ціною 2020 року вже просто нереально.

"Ми з чоловіком та 6-річною донькою любимо відпочивати саме в Бердянську – тут і для нас хвилі як на справжньому морі, і малій не страшно. Але таких цін, як в цьому році, ми ще не бачили: за звичайну кімнату з душем, але без кухні нам довелося заплатити по 350 грн з людини. І це за метрів 700 від моря. Тоді, як у 2019-2020 ми платили не більше 150-200 грн", - повідомляє 32-річна харків'янка Аліна Сальжук.

Одеса, море - фото Знай.ua
Одеса, море - фото Знай.ua

Одеські пляжі: Затока і Кирилівка

Традиційно, одним із найпопулярніших місць відпочинку в Одеській області залишається Затока. Відповідно, і ціни тут не найнижчі.

Оренда частини або цілого сучасного будинку коштуватиме близько 5 тис грн. При цьому, пляжна зона може знаходитися як на відстані 50 м, так за 200 м.

Ціни - скріншот
Ціни - скріншот

А ось відпочинок на Федотовій косі у Кирилівці коштуватиме дещо дешевше. Добова оренда котеджу для родини у 3-4 людини з кондиціонерами і wi-fi обійдеться, в середньому, у 3,5 – 4 тис грн.

Ціни - скріншот
Ціни - скріншот

Море - фото Пикабу
Море - фото Пикабу

Пляжі Херсонщини: Залізний порт і Скадовськ

На узбережжях Херсонщини вартість оренди трохи дешевша, ніж в Одеській області.

У більшості курортних містечках – таких як Лазурне, Залізний Порт та Скадовськ – середня вартість будинку за 50 – 100 м від пляжу обійдеться у 2,5 – 3,5 тис грн за добу.

Ціни - скріншот
Ціни - скріншот

Пляж, фото: скріншот з відео
Пляж, фото: скріншот з відео

Ціни - скріншот
Ціни - скріншот

Можна натрапити і на акцію – по деякі готелі здають 2-місні номери по "бонусній" вартості у 650 – 700 грн.

Ціни - скріншот
Ціни - скріншот

Як в Криму: скажені ціни і купа платних послуг

Втім, куди помітніший зліт цін відбувся і в курортних містах тимчасово окупованого Криму. Мало того, вартість орендованого житла тут практично вдвічі вищі.

Скажімо, в Гурзуфі, що на південному узбережжі півострову, 1 доба у пристойному будинку біля моря для родини з 3-4 осіб обійдеться десь у 10-11 тис грн (це – близько 30 тис рублів).

А от житлових квадратних метрів за ці кошти вам дістанеться не так вже і багато – всього 88 – 90 кв м.

Ціни - скріншот
Ціни - скріншот

А, наприклад, в Ялті номер з wi-fi та кондиціонером обійдеться близько 7 – 7,5 тис грн за добу (це – 19-20 тис рублів). За цю суму у вашому розпорядженні буде ще вдвічі менше місця – десь 46-48 кв м житлової площі.

Ціни - скріншот
Ціни - скріншот

Причому, навіть у найдорожчих VIP-пропозиціях трансфер з аеропорту у вартість оселі не включається.

Вартість поїздки обійдеться ще в 1-2 тис грн: 1) Toyota Corolla 3000 руб (4 місця) 2) Toyota Land Cruiser 200 - 6000руб (6 місць).

Як, власне, і користування човнами на воді – вони теж надаються в оренду.

Що ж стосується можливих COVID-норм, то жодних обмежень щодо в'їзду в регіон немає. А в місцеві готелі заселяють навіть без наявності негативного ковід-тесту.

Ціни - скріншот
Ціни - скріншот

Про найкращі міста відпочинку та добірку економ-варіантів на курортах Азовського та Чорного морів читайте на порталі Знай.ua.