Усі ми знаємо про важливість фізичних навантажень у нашому житті. Тому багато хто стежить, щоб наприклад ходити по 10 000 кроків на день.

Але не обов'язково це робити, особливо з огляду на цю неймовірну спеку за вікном. Така проста фізична вправа, як присідання, може принести набагато більше користі. Давайте розберемося, що буде, якщо ви почнете присідати щодня.

Присідання, спорт, зображення з вільних джерел
Присідання, спорт, зображення з вільних джерел

1.Присідання прискорюють метаболізм

Квадрицепси, найбільші м'язи у вашому тілі, активуються під час присідань. Це призводить до швидкого спалювання калорій та стимулювання обміну речовин. Навіть після завершення тренування м'язи продовжують працювати, допомагаючи вам спалювати зайвий жир та підтримувати здорову вагу.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

2.Присідання знижують ризик травм

Регулярні присідання зміцнюють ваші м'язи, покращують гнучкість та рівновагу. Це знижує ризик отримання травм, особливо під час підняття тяжкості. Сильні м'язи, розвинені завдяки присіданням, забезпечують правильну позу та підтримують спину, зменшуючи навантаження на неї.

3. Присідання зміцнюють кістки

З віком наші кістки стають більш крихкими і схильними до переломів. Регулярні присідання допомагають зміцнити їх, роблячи щільнішими. Особливо це важливо для жінок після 40 років, оскільки ця вправа допомагає запобігти остеопорозу та зберегти здоров'я кісток.

4. Присідання покращують поставу

Правильна техніка присідань сприяє активації м'язів кора та спини, покращуючи вашу поставу. Піднімаючи руки над головою під час вправи, а також правильно напружуючи м'язи живота і відводячи плечі назад і вниз, ви розвиваєте міцну спину та здорову поставу.

Тренування для фігури. Фото: Youtube
Тренування для фігури. Фото: Youtube

Нагадаємо про найшкідливіші звички у спортзалі, які не допоможуть стати сильнішими та стрункішими: ними грішить кожен.

Раніше ми повідомляли, що всього дві вправи приберуть болі зі спини: як полегшити собі життя після сидячої роботи.