Червона та біла смородина – джерело неймовірної кількості вітамінів та корисних речовин. Експерти заявляють, що ця проста ягода здатна уповільнити старіння та знизити ризик небезпечних захворювань.

Смородина – доступна літня ягода, яка росте у багатьох у саду. Фахівці встановили, що її регулярне вживання може дуже позитивно вплинути на стан організму.

Порічки, скріншот: YouTube
Порічки, скріншот: YouTube

У цій садовій ягоді містяться вітаміни груп А, В, С, Е, Н, а також море корисних речовин, серед яких бета-каротин, антиоксиданти, органічні кислоти, мінерали та клітковина. Крім того, в ній величезна концентрація йоду, в цьому з ягодою можуть зрівнятися хурма та фейхоа.

Включивши смородину до раціону людина отримує надію захист від низки захворювань. Наприклад, ягода знижує ризик проблем із серцем, а також перешкоджає розвитку захворювань крові.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Порічки, скріншот: YouTube
Порічки, скріншот: YouTube

Мідь, на яку багата смородина, необхідна для коректного функціонування багатьох систем організму. Зокрема, ця речовина уповільнює процеси старіння та нормалізує роботу ендокринної системи.

Смородина також допомагає нормалізувати роботу кишечника і допомагає організму позбавлятися токсинів та шлаків.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, здоров'я буде, як у космонавта: стало відомо, від яких напастей може захистити виноград.

Також наш портал інформував, проста ягода замінить цілу аптечку: що треба їсти, щоб залишатися молодим та здоровим.

Крім того, ми писали, сезон малини: скільки можна з'їдати без шкоди здоров'ю і кому ягода протипоказана.