Свіжий кріп додає стравам неповторного аромату і смаку. І хоча в магазинах спеції доступні цілий рік, літній кріп має особливу цінність. Пропонуємо декілька цікавих способів зберігання кропу на зиму, які допоможуть вам насолоджуватися цією ароматною зеленню навіть у холодну пору року.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗберегти кріп свіжим на зиму можна кількома способами, які перевірили багато господинь.
Кріп із сіллю у банці
Цей спосіб дозволяє зберегти зелень практично у свіжому вигляді:
- Промийте та добре висушіть кріп.
- Подрібніть зелень на зручні для вас шматочки.
- Змішайте кріп із великою кількістю солі.
- Розкладіть суміш у скляні банки з щільною кришкою.
Пам’ятайте, що такий кріп дуже солоний, тому перед додаванням до страв враховуйте кількість солі.
Кріп в олії
Цей спосіб ідеально підходить для салатів та інших страв:
- Промийте та наріжте кріп.
- Покладіть його у банку і додайте кілька зубчиків нарізаного часнику.
- Залийте олією, щоб вона повністю покрила кріп.
- Закрийте банку кришкою і зберігайте у холодильнику.
Консервування в оцті
Цей спосіб дозволяє зберегти кріп як цілі гілочки, так і подрібнений:
- Помістіть кріп у скляну банку.
- Додайте яблучний або винний оцет.
- Зберігайте у холодильнику.
Крім зберігання у свіжому вигляді, кріп можна висушити, що також дозволить використовувати його протягом всієї зими.
На повітрі
- Вимийте та підсушіть кріп.
- Зв'яжіть його в пучок і повісьте у добре провітрюваному місці, захищеному від прямих сонячних променів.
- Сушіть протягом двох тижнів. Коли кріп стане крихким і почне сипатися, він готовий.
- Зберігайте сухий кріп у чистому паперовому пакеті.
У духовці
- Вимийте та підсушіть кріп.
- Розкладіть його на деко, застелене пергаментним папером.
- Встановіть духовку на найнижчу температуру і сушіть кріп 2-3 години.
- Коли кріп стане крихким, вимкніть духовку.
- Зберігайте висушений кріп у герметичному посуді.
Приправа з висушеного кропу
- Подрібніть висушений кріп і сухі стрілки часнику у блендері.
- Додайте кілька столових ложок солі і знову перемішайте.
- Зберігайте отриману приправу у скляній банці.
Вибирайте зручний для вас спосіб зберігання кропу на зиму і насолоджуйтеся свіжим ароматом та смаком цієї корисної зелені протягом усього року. Завдяки цим простим методам, ви завжди матимете під рукою улюблену приправу для ваших страв!
Нагадаємо, Поки літо – наїдайтеся: яка популярна зелень здатна продовжити життя
Раніше ми розповідали: У жодному разі не зберігайте в хлібниці: чому ваш хліб псується, поради
Також, Ви все життя їли картоплю неправильно: продукти, з якими не можна поєднувати цей популярний овоч