Після того, як в Україну повернеться спека, продукти слід зберігати у холодному місці. Чи це стосується хліба.

Зазвичай хліб зберігається у паперових пакетах чи хлібницях. У британському виданні Express розповіли про несподіване місце, де краще зберігати хліб під час плюсової температури.

Хліб. Фото: Youtube
Хліб. Фото: Youtube

Хлібниця є небажаним місцем для зберігання виробів з борошна, тому що дерев'яні контейнери все ж таки малоефективні при боротьбі з високою температурою "за бортом".

Пакети слід уникати, оскільки вони перешкоджають циркуляції повітря, уповільнюючи швидкість висихання, що збільшує ризик накопичення вологи та утворення плісняви. Волога всередині хліба також випарується і потрапить у пластик, у результаті він стане живильним середовищем для бактерій.

Популярні новини зараз
У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось В українців погрожують відібрати житло: за що можна залишитись без даху над головою
Показати ще

Хліб. Фото: Youtube
Хліб. Фото: Youtube

При нормальній температурі та середньому рівні вологості хліб краще зберігати у закритій тарі. Однак після того, як він вже був нарізаний або на кухні стало тепліше, цей продукт слід зберігати інакше.

Найкращим способом зберігання хліба є керамічні або глиняні контейнери, оскільки вони пропускають повітря і забезпечують обмін вологи.

Хліб. Фото: Youtube
Хліб. Фото: Youtube

Нагадаємо, що взагалі залишитеся без світла: енергетики закликали заощаджувати ще більше, як це зробити.

Раніше ми повідомляли, як менше платити за світло влітку: поради енергетиків.