Картопля – один з найпопулярніших продуктів в українській кухні. Вона смачна, ситна і доступна, але не всі знають, що деякі поєднання з картоплею можуть бути шкідливими для організму. У цій статті ми розкажемо, з чим краще не їсти картоплю, щоб уникнути проблем зі здоров'ям.

М'ясо і картопля

Одне з найпоширеніших поєднань – це м'ясо з картоплею. Багато хто любить смажити або запікати картоплю разом зі свининою чи куркою. Проте дієтологи застерігають: така їжа є занадто важкою для шлунково-кишкового тракту. Висока калорійність і жирність цієї страви можуть викликати відчуття важкості та дискомфорту у шлунку. Якщо ви не хочете мати проблеми зі шлунком, краще уникати такого поєднання.

Жарке з картоплею та м'ясом, скріншот: Youtube
Жарке з картоплею та м'ясом, скріншот: Youtube

Риба і картопля

Ще одне не рекомендоване поєднання – риба з картоплею. Особливо це стосується солоної або смаженої риби. Високий вміст солі в такій страві може підвищити рівень солі в організмі, що негативно впливає на печінку та підшлункову залозу. Крім того, риба і картопля мають різний час перетравлювання, що може створити додаткове навантаження на травну систему.

Хліб і картопля

Поєднання картоплі з хлібом – це справжня крохмальна бомба. Така страва буде дуже довго перетравлюватися в організмі, що може призвести до підвищеної кислотності та болю в шлунку. Вуглеводи, які містяться у картоплі та хлібі, є не найкращим вибором для легкої і корисної їжі.

Популярні новини зараз
Залишилось чекати недовго: відомий мольфар назвав точну дату закінчення війни в Україні Ощадбанк порадував клієнтів приємною новиною: чого очікувати українцям В українців погрожують відібрати житло: за що можна залишитись без даху над головою Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків
Показати ще

Хліб, фото: Знай.ua
Хліб, фото: Знай.ua

Помідори і картопля

Помідори – ще один продукт, який не варто поєднувати з картоплею. Вони містять велику кількість кислот, які можуть блокувати засвоєння корисних речовин з картоплі. Вітамін С і калій, які є важливими для нашого організму, не будуть повністю засвоєні, якщо ви їстимете помідори разом з картоплею. До того ж, це поєднання може спричиняти розлад шлунку у деяких людей.

Нагадаємо, Схуднете, помолодшаєте і ниркам допоможете: чому вживати лимони потрібно цілий рік

Раніше ми розповідали про Заряд бадьорості та енергії: чим можна замінити каву, щоб швидше прокидатися вранці

Також, Як позбутися хропіння: поради від експерта