Мелотрія шорстка, відома також як мишачий кавун чи африканський огірок – це справжнє відкриття для тих, хто любить екзотику та садівництво.

Спочатку вона родом із Центральної Америки та в Європі з'явилася лише наприкінці 80-х років минулого століття. Спочатку її використовували для прикраси страв у ресторанах, а потім з'ясувалося, що цей "огірок колібрі" чудово приживається та приносить урожай навіть у наших умовах.

Мелотрія шорстка / фото: Pinterest
Мелотрія шорстка / фото: Pinterest

Рослина виглядає незвичайно: вона повзуча, і її пагони можуть досягати трьох метрів завдовжки, обвиваючись навколо опор. Листя у мелотрії шорсткі шорсткі, а жовті квіти нагадують маленькі лійчасті дзвіночки.

Що стосується плодів, вони схожі на мініатюрні кавуни розміром приблизно з палець. Плоди можна збирати, коли вони ще зелені та близько 2 см завдовжки. Смак у мелотрії дуже освіжаючий, схожий на огірок із невеликою кислинкою.

Популярні новини зараз
Кожен наступний день здаватиметься ще спекотнішим - синоптики б'ють на сполох через аномальну спеку в липні Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті В Україні пенсіонерам дозволили відмовитися від виплат: у чому суть "маніпуляцій" "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен
Показати ще

Мелотрія шорстка / фото: Pinterest
Мелотрія шорстка / фото: Pinterest

Догляд за мелотрією нескладний: вона любить сонце і тепло, тому потрібно вибирати ділянку з гарним освітленням та родючим ґрунтом. Важливо підтримувати помірне поливання, не допускаючи пересихання ґрунту. Рослина швидко росте і утворює багато бічних пагонів, які краще підтримувати на опорах, щоб вони не перегрівалися на землі.

Мелотрія шорстка / фото: скриншот Youtube
Мелотрія шорстка / фото: скриншот Youtube

Що стосується використання, плоди мелотрії можна їсти як свіжі, додавати в салати або маринувати. Вони відмінно поєднуються з іншими овочами та зеленню. Іноді з мелотрії навіть роблять компоти або додають у коктейлі.

Ця кумедна рослина не тільки принесе Вам смачні та незвичайні плоди, але й прикрасить сад своєю екзотикою та красою.

А ми нагадуємо, божевільна спека загрожує виробництву вина, кави та оливкової олії: ціни "проб'ють" усі рекорди

Читайте також: жовте листя у огірків більше не завадить: як позбутися цієї проблеми за допомогою меду

Раніше Знай.ua писав про те, що українці радіють цінопаду: абрикоси, сливи та персики стали доступнішими