Огірки дуже люблять медову воду, солодкого продукту знадобиться зовсім небагато.

Мед допомагає огіркам рости швидше, збільшуючи кількість зав'язей та плодів. Також підвищує імунітет рослин. Грунт стає поживнішим.

Приготувати медове підживлення дуже просто. Розчиніть три чайні ложки будь-якого меду (можна взяти найстаріший, що завалявся в шафі, якій багато років, він властивості не втрачає) у п'яти літрах теплої води.

Ретельно перемішайте і полийте кожен кущик під корінь до півлітра свіжого розчину.

Популярні новини зараз
Магнітні бурі у липні: українців чекає дуже важкий місяць Мобілізація авто в Україні: власникам транспорту загрожує 60 тисяч штрафу, хто в списку Тариф 7,96 грн/куб не для всіх: кому доведеться віддавати більше грошей за газ Боржникам приготуватися: комунальники йдуть на крайні заходи
Показати ще

Також листя огірків жовтіє через надмірну вологу. У звичайне літо огірки рекомендують рясно поливати двічі-тричі на тиждень, а спекотного літа – щодня, глибоко промочуючи землю. В іншому випадку коріння огірків стануть "вибиратися" на поверхню землі в пошуках вологи і можуть підсохнути. Для рослин це катастрофа, починає жовтіти і листя, і зав'язі. Дощова погода огіркам теж не до душі: загнивають коріння, утворюються гнилі на стеблах, у результаті знову жовте листя.

Намагайтеся дотримуватися сівозміни. Не садіть огірки на тому самому місці з року в рік, не садіть їх після кабачків або гарбуза. Проводьте підживлення органічними або мінеральними добривами. Найпростіше – трав'яний настій у поєднанні з підсипанням у лунки попіл.

У червні пролийте огірки розчином соди (1 ст. л. на 10 л води). Лужне середовище не подобається патогенним грибкам. Коли листя тільки починає жовтіти, може допомогти полив слабким розчином марганцівки.

Нагадаємо, що більше не доведеться гнути спину: якраз і назавжди позбутися бур'янів на городі найпростішими методами.

Раніше ми повідомляли, чим варто підгодовувати ожину: найкращі добрива для ягід.