Влітку господині традиційно займаються консервацією, щоб тішити себе та близьких смачними овочами, ягодами та фруктами весь зимовий сезон. Одним із найважливіших етапів є підготовка банок.

Стерилізація потрібна, щоб очистити банки мікроорганізмів. Якщо цього не зробити, домашні заготівлі забродять, і з них злетять кришки. Хазяйкам розповіли, як це робити правильно.

Консервація полуниць, фото: Знай.ua
Консервація полуниць, фото: Знай.ua

Для початку потрібно перевірити кожну банку на тріщини або пошкодження, тому що через окроп банку може просто луснути. Кришки теж повинні бути ідеально чистими та новими, а також без кривизни чи іржі. Після цього банки ретельно вимиваються за допомогою соди, гірчичного порошку або господарського мила.

Стерилізація банок окропом

У каструлі потрібно розставити банки горловинами донизу, а потім наповнити каструлю водою, щоб вона повністю покрила банки. Далі ставимо на вогонь до кип'ятіння води, залишаємо на 20 хв. Після цього банки повинні обсохнути.

Популярні новини зараз
Заплатили — і стали боржниками: українцям пояснили підступну помилку у платежах за газ Українці отримують дивні смс від ТЦК: юристи пояснили, як реагувати Пенсіонерам виплатять по 870 гривень на місяць: хто отримає надбавку Гроші більше не прийдуть на картку: щомісячні виплати скасують, якщо не виконаєте нові умови
Показати ще

Духовка

Поставте банки на деко чи решітку у холодну духову піч, можна разом із кришками. Виставте температуру на 100-110 градусів та залиште банки на 20-25 хв. Далі вимкніть духовку, але не діставайте посуд відразу, вона повинна трохи охолонути.

Духовка. Фото: скрін youtube
Духовка. Фото: скрін youtube

Марганцовка

Потрібно змішати марганець із водою, щоб вийшов яскраво-рожевий розчин. Обережно промийте кожну банку та висушіть посуд.

Консервація, скріншот
Консервація, скріншот

Нагадаємо, що консервувати у червні на зиму.

Раніше ми повідомляли, що вітамінний сезон: малина, ожина та лохина доступні українцям за приємними цінами, скільки коштують.