Чи знали ви, що проста монетка може врятувати вас від отруєнь зіпсованими продуктами? Особливо актуально це в нинішні часи, коли світло вимикають регулярно і надовго. Якщо ви плануєте провести вихідні на дачі або вирушаєте в нетривалу поїздку, цей лафхак стане у нагоді. Давайте розберемося, чому ж варто покласти монетку в холодильник перед від'їздом.

Як правильно покласти монетку в холодильник

  • Візьміть звичайну склянку і наповніть її водою.
  • Поставте склянку в морозильну камеру та зачекайте, поки вода повністю замерзне.
  • Коли вода перетвориться на лід, дістаньте склянку і покладіть на поверхню льоду монетку.
  • Поставте склянку з монеткою назад у морозильну камеру.

    Лайфак з монеткою в холодильнику. Фото з відкритих джерел

Після повернення додому уважно подивіться на склянку з монеткою:

  • Монетка залишилася на поверхні льоду. Ура! Це означає, що ваш холодильник працював справно весь час, поки ви були відсутні. Ваші продукти в безпеці і можуть бути використані, звичайно, за умови, що термін їх придатності не закінчився.
  • Монетка занурена в лід. Це вказує на те, що під час вашої відсутності були перебої в подачі електроенергії. Лід танув, і монетка занурилася у воду, а потім знову замерзла разом з водою. У такому разі краще не ризикувати та викинути продукти, що зберігалися в холодильнику, адже вони могли зіпсуватися.

Перебої в подачі електроенергії можуть статися в будь-який момент. Якщо холодильник перестає працювати, ваші продукти можуть почати псуватися, а потім знову замерзнути, що може бути небезпечним для здоров'я. Не забудьте скористатися цим методом перед наступною поїздкою, і ви завжди будете впевнені у свіжості своїх продуктів!

Популярні новини зараз
Списують гроші, навіть якщо вимкнено інтернет: українець попередив клієнтів Vodafone Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду Посадили у "бусик" чи ламають двері? Українцям нагадали, куди скаржитися на ТЦК Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих
Показати ще

Нагадаємо, Ваша зубна паста може довести до онкології: на які компоненти необхідно звернути увагу

Раніше ми розповідали, що Ноутбук витримає найдовші відключення: українцям порадили, як зберегти заряд батареї під час відсутності світла

Також, Щоб продукти в "морозилці" не пропадали, вам потрібні тільки пляшка та сіль