Українець Юрій Христензен у своєму Facebook поділився простим лайфхаком, як зберігати продукти у морозилці під час регулярних відключень світла. Його метод заснований на використанні солоної води у дволітрових пляшках.

Процес досить простий:

  1. Вам потрібно насипати у дволітрову пляшку 6 столових ложок солі з гіркою. "Без фанатизму – якщо сіль злиплася, і гірка вийшла великою, то струшуємо зайве", – пише Юрій.
  2. Наливаєте у пляшку води так, щоб згори залишалося 5 см повітря. Розбовтуєте вміст і кладете в морозилку.
  3. Через час повторюєте процес ще для кількох пляшок. Теж "без фанатизму", даючи в проміжках "відпочити" компресору холодильника.

Морозилка. Фото Freepik
Морозилка. Фото Freepik

Тепер, як це працює:

Солона вода замерзає при -6°C. При поміщенні пляшки в морозилку вона швидко остигає до цієї температури, а потім довго замерзає. Коли відбувається відключення світла, пляшка швидко нагрівається до -6°C та підтримує цю температуру за рахунок танення солоної води.

Популярні новини зараз
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця "Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Показати ще

"Кожні 3 столові ложки солі зі стандартною "гіркою" на 2 л води дають приблизно 5% NaCl по масі", – додає він.

Пропорції / фото: Facebook
Пропорції / фото: Facebook

Цей метод досить ефективний і дозволить продовжити час збереження продуктів у морозильній камері під час відключення світла.