Є кілька теорій, чому на одних людей комарі летять, як там медом намазані, а інших обходять.

Одна теорія стосується групи крові, а інша, щонайменше цікава – одягу. Вчені провели дослідження, яке підтвердило таку незвичну гіпотезу. Результати дослідження були опубліковано в журналі експериментальної біології.

Комарі. Фото: Youtube
Комарі. Фото: Youtube

Вчені виявили, що комарів більше приваблюють темні предмети.

Хоча причини такої "симпатії" ще не до кінця зрозумілі, рекомендується уникати одягу темного кольору під час вечірніх прогулянок чи вилазок на природу, де потенційно можуть атакувати ці комахи.

Популярні новини зараз
Українців огорнуть спекою, але не дадуть забути про грози: прогноз погоди до 23 червня Українцям радять терміново оформити "теплі" субсидії: часу лишилося обмаль "Нафтогаз" попередив усіх власників газових приладів: що потрібно зробити кожному Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки
Показати ще

Інша теорія здається більш реалістичною, і спирається вона на те, що комарі люблять ласувати певною групою крові.

Нагадаємо, що всього існує 4 групи крові за системою AB0, вони залежать від наявності або відсутності на поверхні червоних кров'яних тілець (еритроцитів) спеціальних антигенів: А і Ст.

Комарі. Фото: Youtube
Комарі. Фото: Youtube

Групи позначають римськими цифрами, у дужках вказується набір антигенів або їх відсутність: I(0), II(A), III(B), IV(AB).

Цікаво, що деякі люди можуть мати ці антигени в рідинах організму, таких як слина або сльози. Ряд досліджень каже, що люди з першою групою крові I(0) – найсмачніші для комарів. Зауважимо, що цей тип крові найпоширеніший у світі, і люди, які мають першу групу, є універсальними донорами.

Отже, якщо у вас перша група крові, ймовірно, саме ви працюватимете "комаровідводом" під час спільних вилазок на природу.

Комарі. Фото: Youtube
Комарі. Фото: Youtube

Нагадаємо, що комарі уникатимуть вас за кілометр: натуральні засоби допоможуть забути про комах до кінця літа.

Раніше ми повідомляли, що від сверблячки після укусів і навіть для свіжості дихання: чим може допомогти звичайний мед.