Шкідливі звички під час тренувань можуть завадити досягненню ваших фітнес-цілей, таких як схуднення або наростання м'язової маси. Часто люди навіть не розуміють, що роблять щось не таке. Про це повідомляє Eat This, Not That!

Тому було прийнято рішення зібрати найпоширеніші помилки та пояснити, як покращити ефективність ваших занять.

Макіяж під час тренувань. Фото: Youtube
Макіяж під час тренувань. Фото: Youtube

Насамперед не існує універсального плану тренувань, який підійде всім без винятку. Важливо вибрати програму, яка максимально відповідатиме вашим індивідуальним особливостям і потребам. Крім того, намагайтеся відстежувати кожен етап ваших тренувань, фіксуючи те, скільки часу ви займаєтесь, кількість підходів та повторень. Це дозволить оцінювати динаміку та своєчасно вносити необхідні корективи, не допускаючи застою у результатах.

Черговість виконання вправ також має значення. Спочатку краще робити базові багатосуглобові рухи, такі як присідання, лежачи або станова тяга, що вимагають більше зусиль. Потім можна переходити до ізольованих вправ на окремі групи м'язів - підтягування, віджимання, розгинання на біцепс або трицепс.

Популярні новини зараз
Мізерні пенсії стануть ще меншими: у кого ПФУ може забрати частину виплат Стосується всіх клієнтів: "Нафтогаз" попередив про важливе нововведення Громадський транспорт обійдеться дорожче: українцям офіційно підвищили тарифи На українських будівництвах закінчуються робітники – який вихід знайшли
Показати ще

Схуднення, тренування. Фото: Знай.ua
Схуднення, тренування. Фото: Знай.ua

Особливо важливо пам'ятати, що під час тренування мобільний телефон лише відволікатиме вашу увагу і краще відкласти його убік. А ще те, що перед основною частиною обов'язково потрібно зробити розминку та розтяжку - вони допоможуть розігріти м'язи, розкрити суглоби та підготувати організм до інтенсивних навантажень.

Нагадаємо, Аніта Луценко попередила людей, які тренуються вечорами та ночами: чому буде тільки гірше

Як повідомляв "Знай.uа", ці звички допоможуть врятувати мозок від "старіння": будете "огірками" і після 50

Знай.ua писав, секрет стрункого тіла - кава: дієтологи розповіли, як схуднути за допомогою популярного напою