Коли вся консервація вже закрита, залишається справа за малим - забезпечити ідеальні умови для її зберігання, адже від цього залежить якість і термін придатності заготовок.

Господиням розповіли, де найкраще зберігати домашню консервацію, щоб вона не зіпсувалась та дочекалася зими.

Заготівлі під вікном, фото domopravitelnitsa
Заготівлі під вікном, фото domopravitelnitsa

Для цього необов'язково мати підвал або погріб, які все ж таки вважаються ідеальними місцями для банок, можна підібрати інший куточок для зберігання.

Так, консервацію однозначно не рекомендується зберігати за кімнатної температури - на полицях біля радіатора або навпроти вікна, з якого на банки потраплятимуть прямі сонячні промені. Дотримуйтесь температурного режиму, адже +20 градусів – це вже не дуже добре.

Популярні новини зараз
Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Насамперед варто запам'ятати, що домашня консервація не любить високих температур та прямих сонячних променів. Заготівлі повинні зберігатися за температури від +5 і максимум до +18 градусів.

Консервація, скріншот: YouTube
Консервація, скріншот: YouTube

Якщо ви живете в квартирі, банки можна спокійно залишити в коморі або на утепленому балконі, але з дотриманням температурних норм. Також консервацію залишають у холодильнику.

Також відіграє роль, як саме стоять банки. На нижніх полицях повинні бути ті закрутки, які найбільш чутливі до зміни температури, трохи вище, на середніх полицях - мариновані помідори та огірки, різні салати та консервовані з додаванням оцту овочі, а найвищі позиції може спокійно зайняти варення.

Нагадаємо, що найкраща консервація для огірків , які перезріли: рецепт найсмачнішої ікри у вашому житті.

Раніше ми повідомляли, що більше ніколи не купуватимете в магазині: приготуйте вишуканий вершковий сир із несподіваного інгредієнта.