На Філіппінах розгорається справжнє протистояння між поліцією та послідовниками впливового проповідника Аполло Кіболою. Ця людина, яка заснувала секту під назвою "Королівство Ісуса Христа", звинувачується у створенні мережі секс-торгівлі та примусі жінок та дітей до інтимних стосунків.

Він обіцяв своїм жертвам "порятунок від вічного прокляття", але натомість використав їх для задоволення своїх бажань, повідомляє CNN.

Проблеми почалися ще у 2021 році, коли Кіболою та його спільників офіційно звинуватили у створенні злочинної мережі. Однак, коли стало спекотно, 74-річний лідер секти швидко зник, і з того часу його ніхто не бачив.

Проте поліція впевнена, що він ховається на території величезного церковного комплексу, який навіть має власну злітно-посадкову смугу, сполучену з міжнародним аеропортом.

Кілбой / фото: CNN
Кілбой / фото: CNN

Популярні новини зараз
"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

24 серпня поліція спробувала заарештувати Кіболою та його найближчих помічників, але зіткнулася з лютим опором. Віруючі послідовники закидали поліцію камінням і перекрили дороги шинами, що горять, що призвело до серйозних заворушень. У ході цих подій один із адептів помер від серцевого нападу, а кілька поліцейських зазнали поранень.

Але попри всі труднощі поліцейські не збираються здаватися. Генерал поліції Ніколас Торре III заявив, що операція продовжиться доти, доки Киболой не буде заарештований.

Кіболой заснував свою "церкву" в 1985 році і проголосив себе "Призначеним Сином Бога". Згодом його вплив виріс настільки, що він став не лише релігійним лідером, а й другом колишнього президента Філіппін Родріго Дутерте.

Кілбой / фото: CNN
Кілбой / фото: CNN

За словами ФБР, він використовував дівчат і жінок як помічниць, змушуючи їх готувати для себе, прибирати, робити масаж і займатися сексом. Повідомляється, що серед постраждалих також були 12-річні дівчатка.

Навіть незважаючи на численні звинувачення, у Кіболою все ще залишаються впливові прихильники, включаючи дочку Дутерте, нинішнього віце-президента країни.

Зараз влада Філіппін і США активно шукає Кіболою, який продовжує ховатися і заперечувати всі звинувачення. Його адвокат уже заявив про намір позиватися до поліції за їхні дії, а сам Кіболой, за словами президента Філіппін, повинен здатися, щоб покінчити з цим конфліктом.

Нагадаємо, літня пара зайнялася сексом за допомогою живої форелі і зняла це на відео

Раніше ми писали про те, що іконки в машині - цього недостатньо: потужні молитви та змови для водіїв від ДТП та поломок

Крім того, Знай.ua повідомляв, зачати дитину в "утробі" мамонта: Вінниччина приваблює туристів дивними послугами