Британська влада та суспільство стривожені новими відкриттями щодо діяльності сайтів, які пропагують самогубства.

За даними розслідування BBC, на одному з таких сайтів користувачі розміщують оголошення, шукаючи партнерів для спільного самогубства. Найбільш тривожним є те, що деякі користувачі активно використовують закриті групи на сайті для залучення вразливих людей, переважно жінок, до своїх планів.

Суїцид
Суїцид

Під час розслідування журналісти BBC виявили, що сайт використовується для маніпуляцій з боку зловмисників, які шукають контакти з вразливими жінками. Один з випадків показав, що чоловік запросив жінку до себе "попрактикуватися" в самогубстві. Подібні оголошення є не поодинокими, а жахливі випадки подвійних самогубств уже були пов'язані з цим сайтом. Деякі користувачі навіть вирушали за кордон, щоб зустрітися зі своїми потенційними партнерами для спільного вчинення самогубства.

Згідно з даними, зібраними BBC, на сайті було опубліковано понад 5 тисяч повідомлень, багато з яких містять заклики до самогубства або пропозиції спільного суїциду. Родичі жертв цього сайту висловлюють своє глибоке занепокоєння, називаючи ці платформи "відкритими дверима для злочинів".

У 2023 році британський уряд ухвалив новий закон про безпеку в інтернеті, спрямований на боротьбу з такими небезпечними сайтами. Закон має на меті забезпечити суворіший контроль над невеликими платформами, які представляють високий ризик для суспільства. Виконавча директорка організації Samaritans наголосила, що ефективність закону залежить від наявності реальних інструментів для його втілення та контролю за дотриманням норм.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Курс долара кине у розпач: вже затвердили Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Проблема самогубств у світі є надзвичайно актуальною. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, у Лесото рівень самогубств на 100 тисяч населення майже вдвічі вищий, ніж у Гаяні, і вдесятеро перевищує середньосвітовий показник. Це підкреслює важливість негайних дій на міжнародному рівні для боротьби з пропагандою самогубств та захисту вразливих груп населення.

Нагадаємо, жінка вдавала з себе імператрицю вигаданого королівства, щоб обідати з зірками і жити розкішним життям – її видав автомобіль

Раніше ми розповідали, що таємниця життя розкрита: вчені виявили, як дощ створив перші клітини на планеті

Також, наречена на 4 роки старша за свекруху: 41-річна жінка вийшла заміж за 16-річного школяра