Буває, дітей лякають тим, що всередині них виросте кавун, якщо вони проковтнуть чорне насіння. Також існує думка, що споживання насіння призведе до апендициту.

Експерти видання Very Well Health розповіли, чи це правда і що відбувається з організмом при поїданні чорного насіння кавуна.

Кавуни, скріншот: YouTube
Кавуни, скріншот: YouTube

Саме з цього насіння виростає повноцінний плід кавуна, якщо посадити їх у ґрунт. Однак для вживання вони цілком безпечні. Насіння, у тому числі біле, проходить через кишечник і наповнює організм нерозчинною клітковиною. Це природне джерело та інших поживних речовин - заліза, фолієвої кислоти та ніацину.

"Хоча їх не дуже приємно жувати самі по собі, кавунове насіння насправді має велику поживну цінність", - розповіла дієтолог із США Кейсі Барнс.

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення
Показати ще

Кавуни, скріншот: YouTube
Кавуни, скріншот: YouTube

Втім, кавунове насіння все ж таки може нашкодити. Їх вживання в деяких випадках призводить до запорів або шлунково-кишкового дискомфорту у людей з чутливою системою травлення.

Також не варто забувати, що значна кількість клітковини може спровокувати проблеми із травленням, якщо тіло не звикло до такого. Проте експерти не проводили жодних досліджень, які визначали верхню безпечну межу споживання насіння, тобто клітковини.

Кавуни, скріншот: YouTube
Кавуни, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що без смаку ацетону, соковита та безпечна: як правильно вибрати диню у серпні.

Раніше ми повідомляли, щ не вся матч хороша, особливо та, що з пестицидами: як правильно вибрати якісний чай.