Дині люблять дорослі та діти. Однак вибір смачної дині справа не легка. Вибираючи диню, слід звернути увагу на безліч ознак, щоб вибрати смачний та стиглий плід.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля того, щоб полегшити процес, існує кілька ключових ознак дозрілого плода.
Форма та розмір: виберіть диню рівної форми без видимих дефектів або подряпин. Плід має бути однакової текстури і без видимих опуклостей.
Колір: залежно від сорту, колір дині може змінюватись від світло-зеленого до яскраво-жовтогарячого. Шкіра має бути рівномірно забарвлена і без темних плям.
Шкіра: вибирайте диню з гладкою шкіркою без подряпин, ям чи плям. Шкіра має бути матовою, а не блискучою. Звук: якщо легко постукати по дині, ви повинні почути глухий і глибокий звук. Це означає, що диня соковита і добре дозріла.
Товщина шкірки: натисніть на шкірку пальцем. Якщо вона трохи гнеться та повертається у вихідне положення, це може свідчити про дозрівання. Якщо шкірка миттєво віддаляється від тиску, то диня, можливо, ще не дозріла.
Запах: понюхайте диню. Дозріла диня має легкий і приємний аромат, який відчувається ближче до стебла.
Свіжість: якщо ви маєте можливість, запитайте продавця, коли диня була зірвана. Чим ближче до дати збору, тим свіжіша та смачніша диня.
Не менш важливим фактором якості та смаку дині є місце, де її купили, оскільки вона може вбирати в себе різні запахи і токсини. Тому не рекомендується купувати улюблений плід у траси. Спробуйте врахувати ці поради при виборі дині, і ви зможете насолодитися солодким та соковитим плодом.
Нагадаємо, що не вся матч хороша, особливо та, що з пестицидами: як правильно вибрати якісний чай.
Раніше ми повідомляли, що небезпечно їсти на порожній шлунок: "чорний список" продуктів.