Дині люблять дорослі та діти. Однак вибір смачної дині справа не легка. Вибираючи диню, слід звернути увагу на безліч ознак, щоб вибрати смачний та стиглий плід.

Для того, щоб полегшити процес, існує кілька ключових ознак дозрілого плода.

Форма та розмір: виберіть диню рівної форми без видимих ​​дефектів або подряпин. Плід має бути однакової текстури і без видимих ​​опуклостей.

Колір: залежно від сорту, колір дині може змінюватись від світло-зеленого до яскраво-жовтогарячого. Шкіра має бути рівномірно забарвлена ​​і без темних плям.

Популярні новини зараз
До 3400 гривень: українців будуть оштрафувати за електролічильники Нові комунальні тарифи з 1 жовтня: українцям доведеться платити вдвічі більше 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення
Показати ще

Дине. Фото: скрин youtube

Шкіра: вибирайте диню з гладкою шкіркою без подряпин, ям чи плям. Шкіра має бути матовою, а не блискучою. Звук: якщо легко постукати по дині, ви повинні почути глухий і глибокий звук. Це означає, що диня соковита і добре дозріла.

Товщина шкірки: натисніть на шкірку пальцем. Якщо вона трохи гнеться та повертається у вихідне положення, це може свідчити про дозрівання. Якщо шкірка миттєво віддаляється від тиску, то диня, можливо, ще не дозріла.

Запах: понюхайте диню. Дозріла диня має легкий і приємний аромат, який відчувається ближче до стебла.

Свіжість: якщо ви маєте можливість, запитайте продавця, коли диня була зірвана. Чим ближче до дати збору, тим свіжіша та смачніша диня.

Диня. Фото: скрін youtube

Не менш важливим фактором якості та смаку дині є місце, де її купили, оскільки вона може вбирати в себе різні запахи і токсини. Тому не рекомендується купувати улюблений плід у траси. Спробуйте врахувати ці поради при виборі дині, і ви зможете насолодитися солодким та соковитим плодом.

Нагадаємо, що не вся матч хороша, особливо та, що з пестицидами: як правильно вибрати якісний чай.

Раніше ми повідомляли, що небезпечно їсти на порожній шлунок: "чорний список" продуктів.