Через регулярні відключення електроенергії виникає питання як зберігати продукти без холодильника. Хоча взимку робити це простіше, декілька способів можуть допомогти зберегти продукти на час відключення.

Холодильник Фото: скрін youtube
Холодильник Фото: скрін youtube

Термосумка

Це спеціальна сумка, яка утримує температуру продуктів. Деякі з таких контейнерів мають спеціальні елементи, які заздалегідь треба покласти в морозилку. Також, для підтримання температури, у термосумку можна покласти пляшки з замороженою водою.

Таз з льодом або водою

Популярні новини зараз
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Відключення води у Києві
Відключення води у Києві

Продукти потрібно покласти в герметичний контейнер, який необхідно поставити в глибокий таз або відро з льодом або холодною водою. Якщо льоду немає, можна накрити контейнер мокрим холодним рушником.

Підвал або льох

В приміщеннях під землею температура зазвичай нижча. Температура в них може бути вищою, ніж в холодильнику, тому додатково слід використовувати термосумки або відро з льодом.

Саморобний льох

Земля, фото Pxhere
Земля, фото Pxhere

Для цього потрібно викопати глибоку яму, в яку можна помістити бочку або великий циліндричний контейнер. В бочку потрібно скласти продукти в герметичному упакуванні, закрити її - і прикопати для збереження низької температури.

Криниця

Завдяки своїй глибині, криниця має такі ж властивості, як підвал або льох, а холодна вода працює як лід. Для зберігання продуктів в криниці, їх потрібно герметично упакувати, покласти у відро та опустити вниз, зануривши відро у воду на 2/3.

Обробка продуктів

Сіль. Фото: скрін youtube
Сіль. Фото: скрін youtube

Термічна обробка або засолення може трохи продовжити тривалість зберігання продуктів.

Зберігання різних продуктів:

Лососева риба на столі. Фото: Freepik
Лососева риба на столі. Фото: Freepik

Риба

Зрізати голову, обгорнути рибу тканиною, вимоченою у солоній воді, і тримати її в холодному місці.

М'ясо

Засолити або консервувати. Зберігати в прохолодному темному місці.

Овочі

Овочі, кошик / фото: Pixabay
Овочі, кошик / фото: Pixabay

Яблука, помідори, огірки, капусту та зелень можна зберігати без холодильника, але в прохолоді та тіні. Буряк та моркву радять покласти в ящики і засипати піском.

Сир

Намочити серветку солоною водою, загорнути в неї сир, обгорнути папером і покласти в прохолодне темне місце.

Молоко

Прокип'ятити з додаванням соди, перелити в банку і поставити у відро з холодною водою або льодом.

Яйця

Люди, які купують яйця в магазині
Люди, які купують яйця в магазині

Вимити у солоній воді, сполоснути чистою водою, витерти, перекласти в мішечок, засипавши рисом. Зберігати в темному та прохолодному місці.

Нагадаємо, українцям проста яєчня незабаром буде дорогою: супермаркети оновили ціни на олію та яйця

Раніше ми писали про те, що свято живота: в Україні знизилися ціни на лохину, черешню та персики

Вам буде цікаво дізнатися як вибрати натуральну ковбасу та безпечно давати її дітям: цінні підказки від експертки