Через регулярні відключення електроенергії виникає питання як зберігати продукти без холодильника. Хоча взимку робити це простіше, декілька способів можуть допомогти зберегти продукти на час відключення.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Термосумка
Це спеціальна сумка, яка утримує температуру продуктів. Деякі з таких контейнерів мають спеціальні елементи, які заздалегідь треба покласти в морозилку. Також, для підтримання температури, у термосумку можна покласти пляшки з замороженою водою.
Таз з льодом або водою
Продукти потрібно покласти в герметичний контейнер, який необхідно поставити в глибокий таз або відро з льодом або холодною водою. Якщо льоду немає, можна накрити контейнер мокрим холодним рушником.
Підвал або льох
В приміщеннях під землею температура зазвичай нижча. Температура в них може бути вищою, ніж в холодильнику, тому додатково слід використовувати термосумки або відро з льодом.
Саморобний льох
Для цього потрібно викопати глибоку яму, в яку можна помістити бочку або великий циліндричний контейнер. В бочку потрібно скласти продукти в герметичному упакуванні, закрити її - і прикопати для збереження низької температури.
Криниця
Завдяки своїй глибині, криниця має такі ж властивості, як підвал або льох, а холодна вода працює як лід. Для зберігання продуктів в криниці, їх потрібно герметично упакувати, покласти у відро та опустити вниз, зануривши відро у воду на 2/3.
Обробка продуктів
Термічна обробка або засолення може трохи продовжити тривалість зберігання продуктів.
Зберігання різних продуктів:
Риба
Зрізати голову, обгорнути рибу тканиною, вимоченою у солоній воді, і тримати її в холодному місці.
М'ясо
Засолити або консервувати. Зберігати в прохолодному темному місці.
Овочі
Яблука, помідори, огірки, капусту та зелень можна зберігати без холодильника, але в прохолоді та тіні. Буряк та моркву радять покласти в ящики і засипати піском.
Сир
Намочити серветку солоною водою, загорнути в неї сир, обгорнути папером і покласти в прохолодне темне місце.
Молоко
Прокип'ятити з додаванням соди, перелити в банку і поставити у відро з холодною водою або льодом.
Яйця
Вимити у солоній воді, сполоснути чистою водою, витерти, перекласти в мішечок, засипавши рисом. Зберігати в темному та прохолодному місці.
Нагадаємо, українцям проста яєчня незабаром буде дорогою: супермаркети оновили ціни на олію та яйця
Раніше ми писали про те, що свято живота: в Україні знизилися ціни на лохину, черешню та персики
Вам буде цікаво дізнатися як вибрати натуральну ковбасу та безпечно давати її дітям: цінні підказки від експертки