Ячмінь – це болюче і неприємне запалення волосяного мішечка або сальної залози біля кореня вій, яке зазвичай викликається бактеріями, найчастіше золотистим стафілококом.

Початкові симптоми ячменю можуть включати дискомфорт при кліпанні, чутливість до світла та свербіж. З часом можуть з'явитися:

  • Почервоніння та набряк повіки
  • Відчуття печіння
  • Відчуття стороннього предмета в оці
  • Біль і поколювання
  • Сльозоточивість
  • Маленьке гнійне утворення, схоже на прищ
    Поява ячменю
    Як не допустити появи ячменю, spacehealth

Існують декілька популярних народних методів, які можуть допомогти полегшити симптоми ячменю. Проте, перш ніж приступити до самолікування, варто проконсультуватися з лікарем.

Ромашка та календула

Ромашка і календула мають потужні антисептичні властивості. Для приготування настою залийте жменю трави склянкою окропу, дайте настоятися, процідіть і охолодіть. Змочіть в теплому настої шматочок стерильної тканини і прикладіть до ураженого ока на 10 хвилин.

Сіль

Нагрійте столову ложку солі на пательні до теплої температури. Потім пересипте сіль у чисту тканину, замотайте і прикладіть до ураженого ока до охолодження.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Алое

Розріжте лист алое вздовж і змочіть ватний диск у його соку. Обережно протріть уражену повіку, а потім змийте трав'яним настоєм (ромашка або календула).

Чайні пакетики

Прикладіть використаний чайний пакетик чорного чаю до ураженого ока. Важливо, щоб пакетик був теплим, але не гарячим. Тримайте до охолодження.

Матеріали характеру новин не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед ухваленням рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, Медики радять не розлучатися з окулярами цього літа, бо очам може настати біда

Раніше ми розповідали, Волосся, як солома влітку - є рішення: як уникнути ненависної сухості

Також, Більше не буде ран від чухання: як швидко вгамувати свербіж після комариного укусу тим, що є вдома