Щойно за вікном теплішає, зі сплячки виходять набридливі комарі. Їхні укуси супроводжуються дуже неприємним свербінням, якого не так легко позбутися, якщо не знати народних методів.

Найжахливіше це коли комар кусає людину вночі, адже тоді про спокійний сон можна забути.

Місце укусу. Скріншот з відео. YouTube
Місце укусу. Скріншот з відео. YouTube

Проте наші бабусі вже давно вигадали способи усунення неприємних відчуттів. Ці "ліки" завжди потрібно тримати під рукою.

Звичайно, в аптеці можна знайти безліч спеціальних засобів проти сверблячки від укусу комара, але не завжди є можливість їх знайти або купити, тому народні методи дуже актуальні.

Популярні новини зараз
5 знакам східного гороскопу казково пощастить у липні-2024: на кого чекає біла смуга після труднощів Тариф 7,96 грн/куб не для всіх: кому доведеться віддавати більше грошей за газ На які спеціальності є сенс вступати: поради для абітурієнтів Українцям стане складніше переоформити авто: що зміниться
Показати ще

Комар, скріншот
Комар, скріншот

Цибуля

Цей овоч ефективно знімає свербіж. Половинку потрібно дрібно нарізати або натерти на тертці, а отриману кашку загорнути в марлю і додати до місця укусу.

Часник

Ще один помічник у боротьбі з неприємними відчуттями після укусу комара. Необхідно натерти зубчик часнику або нарізати дрібно, пропустити через прес. Далі змішати трохи з водою та нанести на шкіру.

Алое вера

Ця рослина добре заспокоює шкіру, у тому числі свербіж. Слід шматочок стебла розрізати вздовж до появи соку, а потім намазати місце укусу.

Часник та цибуля скриншот youtube Showbiz NEWS
Часник та цибуля скриншот youtube Showbiz NEWS

Нагадаємо, що комарів відлякає, але і вам нашкодить: чим небезпечні фумігатори і як правильно їх використовувати .

Раніше ми повідомляли, що комари уникатимуть вас за кілометр: натуральні засоби допоможуть забути про комах до кінця літа.

Також стало відомо, що від сверблячки після укусів і навіть для свіжості дихання: чим може допомогти звичайний мед.