Проблема засмічення каналізаційної труби під раковиною – це неприємність, з якою стикаються багато хто.

Коли вода повільно стікає, а з труб з'являється неприємний запах, це не тільки створює незручності, але може спричинити розмноження шкідливих бактерій. Для вирішення цієї проблеми, як виявилося, зовсім не обов'язково витрачати гроші на дорогі хімічні засоби.

Засор у раковині, скріншот: TikTok
Засор у раковині, скріншот: TikTok

Виявляється, ефективний спосіб прочистити каналізацію можна знайти прямо на вашій кухні. Про це розповідають експерти зі збирання на каналі Get'er Done Cleaning Services у TikTok.

Згідно з їхніми рекомендаціями, достатньо разів на місяць або навіть щотижня проводити профілактичне очищення каналізації. Вам знадобиться тільки оцет, харчова сода та гаряча вода. Пропорції не складні – одна чашка оцту на таку саму кількість дуже гарячої води та соди.

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Процес очищення виглядає так: спочатку харчову соду засипають безпосередньо в отвір раковини. Потім туди заливають оцет, що викликає бурхливу реакцію. Ця "вулканічна" активність і є ключем до ефективного очищення труб.

Засор у раковині, скріншот: TikTok
Засор у раковині, скріншот: TikTok

Після цього отвір накривають тканиною і залишають на якийсь час, щоб суміш могла подіяти.

Завершальним етапом є промивання каналізації гарячою водою. Як показано у відео, після такої процедури вода вільно стікає, що свідчить про успішне очищення труб.

@geterdonecleaning

A monthly cleaning will allow you to use safe cleaning methods which will save you time, energy and money in the long term. Combine 1 cup of vinegar, 1 cup of very hot water, and 1 half cup of baking soda and pour the mixture down the drain. 😊 #cleaningmotivation #cleaninghacks #cleaningvideos #cleantok #cleaning #cleaningtiktok #cleaning #longervideo #housecleaning #cleaningtips #deepcleaning #commercialcleaning #housecleaner #housecleaning #deepclean

♬ You Don't Ignore (Too Late) - Petit Biscuit

Нагадаємо, аромадифузори по 500 гривень не потрібні: як позбавити квартиру від неприємного запаху майже безкоштовно

Як повідомляв "Знай.uа", прибере плями, врятує меблі, полагодить одяг і омолодить шкіру: що ви не знали про звичайну оливкову олію

Знай.ua писав, як ефективно позбутися молі в шафах: експерт з прибирання поділилася цікавим лайфхаком