Вітаміни справді незамінні у процесі життєдіяльності. Багато людей пропивають їх курсами незалежно від пори року, навіть коли влітку можна отримати їх із сезонних овочів та фруктів.

Проте лікар попереджає, деякі групи вітамінів не можна поєднувати з кількох причин. Одні можуть нейтралізувати дію чи негативно вплинути на всмоктування організмом тощо.

вітаміни, фото Pxhere
вітаміни, фото Pxhere

"Як правило, найгірше засвоюється в поєднанні з іншими - це вітамін B12. Він погано засвоюється з багатьма вітамінами, у тому числі з вітамінами A, C, E і нікотинової кислоти (PP)", - заявила лікар.

Вітамін D краще приймати окремо від інших. При поєднанні з вітаміном A вони нейтралізують дії один одного. Це стосується і одночасного вживання вітамінів D і E. Часто їх п'ють за один раз, щоб поліпшити стан шкіри, але в результаті вітаміни погано засвоюються.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Ліки в аптеці, фото realnoevremya
Ліки в аптеці, фото realnoevremya

Залізо погано працює разом із вітаміном E, кальцієм, магнієм, цинком. Його слід приймати окремо, радить лікар. Така сама ситуація з міддю та вітаміном C.

Крім того, рекомендується приймати добавки з різницею приблизно о 2:00, а вітаміни разом з їжею, щоб краще засвоювалися.

Нагадаємо, як уберегти себе від спеки на вулиці: поради для сонячних днів.

Раніше ми повідомляли, що більше не доведеться бігати до відділу господарських товарів щодня: як очистити губки для посуду за лічені хвилини.