Багато людей бояться носити одяг, куплений у "секондах", вважаючи, що нібито через речі можна чимось заразитися.

Але найчастіше цей страх безпідставний, великі секонд-хенди реалізують лише одяг, який попередньо дезінфікують спеціальними препаратами.

Секонд-хенд. Фото: скрін youtube
Секонд-хенд. Фото: скрін youtube

Однак суперечки грибків виживають при високій температурі та хімікатах. Тому все ж таки деякі ризики є, хоча вони і не такі великі. Щоб їх уникнути, слід запам'ятати, які речі категорично не можна купувати у секонд-хенді.

У секонд-хенді категорично заборонено купувати:

Популярні новини зараз
Перекази між картами будуть обмежені: вже готується рішення Що потрібно знати при покупці курячих яєць: прості правила, щоб не злягти з отруєнням Українці з низьким доходом або "нулем" у гаманці отримають по 2 та 3 тисячі гривень Українців очікує подорожчання двох комунальних послуг: кому готуватись до тарифного "нокауту"
Показати ще
  • труси;
  • термобілизна;
  • бюстгальтери;
  • купальники;
  • шкарпетки та панчохи;
  • колготи.

Капелюшки та в'язані шапки можуть зберігати в собі лупу людей, які їх носили раніше. Якщо це просто неприємно і можна стерпіти, тобто вагоміший привід відмовитися від покупки головних уборів у секонд-хенді – їх можуть приміряти люди з педикульозом, тобто вошами.

Секонд-хенд, скріншот: YouTube
Секонд-хенд, скріншот: YouTube

Вони можуть містити багато пилу і навіть клопів. Оскільки м'які іграшки теж вирощуються хімікатами, вони підвищують ризик утворення алергічних реакцій. Особливо у маленьких дітей, які мають дуже ніжну шкіру.

Нагадаємо, що звичайні павербанки не врятують: як підготуватися до тривалих блекаутів.

Раніше ми повідомляли про енергетичну кризу, яка вдарить по кишені: які продукти стануть розкішшю для українців.

Також стало відомо, що мешканці багатоповерхівок готуються до суворіших відключень світла: які рішення знаходять.