За даними ВООЗ, у 2019 році майже 5 мільйонів людей по всьому світу померли через антибіотикорезистентність. Це означає, що бактерії стають стійкими до антибіотиків, і лікування інфекцій стає складнішим. Наприклад, пневмонія, ангіна, туберкульоз та інші захворювання можуть стати небезпечнішими.

Хірургічні операції та інші медичні процедури також стають ризикованішими через це. Зараз, якщо антибіотики не працюють, то 3 з 10 випадків пневмонії можуть закінчуватися смертю, а тільки чверть пацієнтів з туберкульозом можуть одужати.

Ліки / фото: depositphotos
Ліки / фото: depositphotos

Ось як правильно приймати антибіотики:

Лікарі / фото: Freepik
Лікарі / фото: Freepik

Також важливо дотримуватися правил особистої гігієни, не самолікуватися антибіотиками, які виписані для інших, і не використовувати їх для вірусних інфекцій, таких як застуда.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ці ліки — марна трата грошей: які популярні препарати не принесуть вам користі

Раніше ми писали про те, що ліки у домашній аптечці виявилися простроченими: що буде, якщо продовжити їх приймати

Вам буде цікаво дізнатися жінка постійно скаржилася на сп'яніння без причини: виявилося, що в ній мешкають мікроби-пивовари