Заморожування продуктів – один із найпопулярніших способів їх збереження. Завжди зручно мати під рукою пакет замороженої зелені, овочів, фруктів або ягід. Треба зрозуміти, які овочі варто мати в морозильній камері.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяГорошок розморожується швидко, його можна додавати прямо з морозильної камери в будь-яку страву. Якщо ви розморожуєте горошок перед приготуванням, він не виділятиме зайвої води в блюдо.
Броколі можна додавати в макарони для додаткової поживності. Додайте заморожену броколі в каструлю з водою для пасти за кілька хвилин до кінця варіння, а потім злийте все разом. Броколі також стане чудовим гарніром – просто змішайте її з оливковою олією та приправами і запечіть у духовці.
Заморожена кукурудза універсальна. Її можна обсмажити з маслом, сіллю та перцем і отримати смачний гарнір. Попередньо розморожувати кукурудзу не потрібно.
Шпинат – ще один універсальний заморожений овоч. Він має високий вміст води, тому після розморожування обов’язково вичавіть зайву вологу. Ідеально підходить молодий шпинат, зібраний до першого цвітіння, оскільки він не гірчить.
Заморожену моркву зручно додавати до засмажки. Важливо використовувати герметичну упаковку, щоб зберегти її властивості. Зазвичай моркву фасують у поліетиленові пакети, контейнери або вакуумні пакети.
Заморожені овочі, фрукти та ягоди зберігають свій смак протягом 8–12 місяців. Після цього вони втрачають колір. Важливо не заморожувати продукти повторно, оскільки вони втрачають текстуру та корисні речовини.
Ці прості поради допоможуть вам завжди мати під рукою свіжі та корисні продукти, готові до вживання в будь-який момент.
Нагадаємо, свіжість на роки: як приготувати овочеві кубики для корисних та швидких страв
Раніше ми писали про те, що заморожені овочі та фрукти вдвічі корисніші за свіжі: дослідження вчених
Вам буде цікаво дізнатися господиням назвали популярні помилки при приготуванні заморожених овочів: це робить кожна друга