Коли літо вже на горизонті, розмови про схуднення починають захльостувати інтернет. Експерти та звичайні користувачі активно діляться лайфхаками, що обіцяють швидкий результат. Проте український фітнес-тренер Віктор Мандзяк вирішив внести ясність та розвіяв деякі популярні міфи про схуднення.

Нутриціолог пояснив це в інтерв'ю для "Хворих тем".

Їсти після 18:00 можна

Віктор Мандзяк пояснив, що наш організм спалює 75% калорій у спокої. Коли ви лягаєте спати, м'язи відпочивають, але тіло продовжує працювати, наче піч.

Вечеря о 21:00 – це нормально, головне не робити нічних перекусів, щоб уникнути розладу харчової поведінки. Організм сам підвищує рівень гормону ситості лептину, щоб ми не відчували голоду вночі.

Дієта, харчування / фото: Pixabay
Дієта, харчування / фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Українці можуть не платити за мобільний зв’язок цілий рік — які умови Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити Більшу частину дня будемо з електроенергією: експерти побачили "світло наприкінці тунелю"
Показати ще

Проходити 10 000 кроків щодня корисно, але не обов'язково

Фітнес-тренер зазначив, що мінімально корисна кількість кроків – 7000 на день. Це достатньо для позитивного впливу на здоров'я та фігуру. Він також додав, що відсутність ходьби не обов'язково призведе до ваги. Теоретично, людина може зовсім не рухатися, і якщо вона не переїдатиме, то зайві кілограми не з'являться.

Пити 2 літри води на день не обов'язково

Мандзяк розповів, що міф про необхідність випивати 2-2,5 літри води на день з'явився через дослідження, які показали, що людина втрачає стільки рідини на добу. Однак насправді ми отримуємо воду не лише з напоїв.

Наш організм сам виробляє близько 300 г води під час біохімічних процесів, 700 г ми отримуємо з їжею і ще 700 з напоями. Таким чином, достатньо випивати близько 800 мл чистої води щодня.

Дієта, харчування / фото: Pixabay
Дієта, харчування / фото: Pixabay

Правильне перекушування

У холодильнику мають бути продукти з усіх груп: овочі, фрукти, м'ясо, риба, молочні продукти, крупи, каші, бобові, горіхи та насіння. Харчування має бути різноманітним. Однак, якщо ви схильні до надмірної ваги, краще уникати зберігання калорійної їжі вдома. Перекушування як заплановані прийоми їжі допустимі.

Якщо між сніданком та вечерею минає багато часу і немає можливості пообідати, можна перекусити яблуком. Головне, уникати імпульсивного переїдання, наголосив Віктор Мандзяк.

Нагадаємо, додайте це в свій раціон, і ваш організм скаже вам "дякую"! Продукти, що допомагають скинути зайву вагу

Раніше ми писали про те, коли краще вечеряти, щоби потім не плакати через проблеми зі здоров'ям: так рано ви цього ще не робили

Крім того, Знай.ua повідомляв, доведеться жити без хліба і молока: "безсвітна" дієта скоро стане нормою