Серед кухонного посуду можуть бути вироби, в яких не можна готувати певні продукти, а також зберігати їжу. Про це йдеться у матеріалі порталу "На пенсії".

У кожному будинку можуть бути каструлі з алюмінію. Цей вид посуду таїть свої небезпеки та не підходить для зберігання приготовленої їжі.

Каструля з гарячою водою. Фото Freepik
Каструля з гарячою водою. Фото Freepik

Експерти попереджають, що алюміній може вступати у хімічну реакцію із деякими продуктами. Він може взаємодіяти з кислотами внаслідок чого утворюються вода та солі, які можуть не тільки змінити смак страви, але й спричинити отруєння.

Також алюміній може розчинятися в кислих продуктах, що загрожує негативними наслідками для здоров'я.

Популярні новини зараз
Коли чекати "похолодання" після жахливої ​​спеки: вже не рятує і тінь Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків
Показати ще

Що не можна готувати в алюмінієвих каструлях:

  • борщ;
  • розсольник;
  • капустняк;
  • страви з буряком;
  • компоти;
  • варення;
  • кислі соуси;
  • маринади.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Алюмінієвий посуд не варто використовувати для зберігання продуктів у холодильнику, адже це може призвести до утворення токсичних елементів.

Для безпечного приготування їжі фахівці радять використовувати каструлі з нержавіючої сталі, емальовані або інших матеріалів, які не вступають в реакцію з кислотами. Для зберігання їжі в холодильнику чудово підійде пластиковий, скляний посуд або каструлі з "нержавійки".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, спека та відключення світла: як правильно зберігати продукти, щоб не отримати харчове отруєння.

Також наш портал інформував, як вижити без холодильника та електроплити при відключенні світла – підготуйтеся заздалегідь.

Крім того, ми писали, чому огірки так швидко псуються в холодильнику – головні причини та корисні поради.