Серед кухонного посуду можуть бути вироби, в яких не можна готувати певні продукти, а також зберігати їжу. Про це йдеться у матеріалі порталу "На пенсії".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ кожному будинку можуть бути каструлі з алюмінію. Цей вид посуду таїть свої небезпеки та не підходить для зберігання приготовленої їжі.
Експерти попереджають, що алюміній може вступати у хімічну реакцію із деякими продуктами. Він може взаємодіяти з кислотами внаслідок чого утворюються вода та солі, які можуть не тільки змінити смак страви, але й спричинити отруєння.
Також алюміній може розчинятися в кислих продуктах, що загрожує негативними наслідками для здоров'я.
Що не можна готувати в алюмінієвих каструлях:
- борщ;
- розсольник;
- капустняк;
- страви з буряком;
- компоти;
- варення;
- кислі соуси;
- маринади.
Алюмінієвий посуд не варто використовувати для зберігання продуктів у холодильнику, адже це може призвести до утворення токсичних елементів.
Для безпечного приготування їжі фахівці радять використовувати каструлі з нержавіючої сталі, емальовані або інших матеріалів, які не вступають в реакцію з кислотами. Для зберігання їжі в холодильнику чудово підійде пластиковий, скляний посуд або каструлі з "нержавійки".
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, спека та відключення світла: як правильно зберігати продукти, щоб не отримати харчове отруєння.
Також наш портал інформував, як вижити без холодильника та електроплити при відключенні світла – підготуйтеся заздалегідь.
Крім того, ми писали, чому огірки так швидко псуються в холодильнику – головні причини та корисні поради.