У сучасному світі, де багато хто прагне зменшити використання хімічних засобів у побуті, сода та оцет стають все популярнішими. Ці натуральні продукти дійсно ефективні у багатьох випадках, однак їх використання має свої обмеження.

Розглянемо, які поверхні не варто чистити содою та оцтом, щоб не завдати їм шкоди.

Чому не варто чистити оцтом?

Оцет залишає на мармурових поверхнях тьмяні білі сліди та може викликати ерозію. Найкраще використовувати засоби для миття посуду або спеціальні засоби для мармуру.

Оцет, фото shuba
Оцет, фото shuba

Гумові матеріали теж не варто обробляти оцтом, оскільки це може призвести до пошкодження гумових частин, наприклад, у пральній машині, що спричинить серйозні поломки. Для чистки гумових деталей краще використовувати мило або спеціальні засоби.

Популярні новини зараз
Війська Кім Чен Іна можуть увійти в Україну: чому потрібно "насторожитися" через союзництво РФ-КНДР Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило Спочатку з'їла корова, а потім знайшов металошукач: повернув втрачене через півстоліття Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів
Показати ще

Дерев’яні поверхні також не можна чистити оцтом, оскільки він здатен зіпсувати лакове покриття на паркеті. Для дерев'яних поверхонь підходять м'які мийні засоби.

Заливати оцет у відсік для води в прасці категорично заборонено, оскільки це може пошкодити внутрішні механізми праски. Для очищення прасок використовуйте спеціальні засоби.

Харчова сода, фото pravda
Харчова сода, фото pravda

Чому не варто чистити содою?

Харчова сода є м’яким абразивом, але на дзеркалі та склі вона може залишати подряпини. Використовуйте спеціальні засоби для миття скла.

Сода може викликати ерозію захисного шару на мармурових поверхнях, тому для мармуру краще використовувати м'які засоби.

На дерев’яних поверхнях сода може стерти герметик та спричинити появу плям. Для дерев'яних меблів краще використовувати спеціальні засоби.

Сода може викликати окислення алюмінію, змінюючи його колір, тому для миття алюмінієвих каструль краще використовувати м'які засоби.

Старовинне срібло теж не варто чистити содою, оскільки це може пошкодити його покриття. Використовуйте спеціальні засоби для чищення срібла.

Нагадаємо, "Приготуйте" шкарпетки в мікрохвильовій печі і буде вам щастя: ви навіть не здогадувалися про цей лайфхак

Раніше ми розповідали: Вибрали неправильну температуру і зробили пляму праскою: які засоби заберуть сліди

Також, Залийте раковину олією, якщо залишаєте оселю на кілька днів - лайфгак, про який ви не здогадувались