Після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну багато українців використали скотч для заклеювання вікон, щоб захиститися від можливих уламків скла. Тепер, коли ситуація стабілізувалася, виникла потреба у видаленні скотчу, щоб повернути вікнам їхній первісний вигляд.

Ось кілька докладних методів, які допоможуть швидко та ефективно впоратися із цим завданням. Розчинники є одним із найефективніших засобів для видалення скотчу з вікон.

Скотч на вікнах, кадр з відео
Скотч на вікнах, кадр з відео

Нанесіть невелику кількість спирту на ватний тампон або м'яку тканину і протріть місце, де залишилися сліди скотчу. Залиште спирт на поверхні на кілька хвилин, щоб він розчинив клей. Потім протріть вікно сухою тканиною.

Аналогічно спирту, нанесіть ацетон на ватний тампон або тканину та обробіть місце із клеєм. Залишіть на кілька хвилин, потім протріть сухою тканиною або губкою.

Популярні новини зараз
Графіки відключення електроенергії на 25 червня "Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь Комунальники вирішили встановити тарифний рекорд: з липня доведеться платити набагато більше Українцям обіцяють глобальні пенсійні зміни: буде розміром 60% від зарплати
Показати ще

Використовуйте цей розчинник обережно, наносячи його на скло та залишаючи на кілька хвилин. Після цього протріть поверхню м'якою тканиною.

Окна / фото: Freepik
Окна / фото: Freepik

Олія та жир можуть бути ефективними засобами для видалення скотчу із вікон. Ці речовини допомагають розм'якшити клей, що полегшує його видалення.

Нанесіть невелику кількість олії на залишки скотчу. Залишіть на 15 хвилин, щоб воно проникло в клей і розм'якшило його. Після цього протріть вікно губкою або м'якою тканиною.

Зубна паста може виявитися несподівано ефективним засобом видалення слідів скотчу з вікон. Вона містить абразивні частинки, що допомагають видаляти клей.

Скрін, відео YouTube вікно
Скрін, відео YouTube вікно

Нанесіть невелику кількість зубної пасти на сліди скотчу. Розподіліть її помірно по поверхні та залиште на 10 хвилин. Потім протріть м'якою тканиною або губкою, видаляючи залишки клею і пасти.

Кожен з цих методів дозволить вам швидко і легко позбутися скотчу з вікон, повертаючи їм чистий і доглянутий вигляд.

Нагадаємо, які речі брати із собою мобілізованим: поради від тих, хто вже там був

Раніше ми писали про те, що ноутбук витримає найдовші відключення: українцям порадили, як зберегти заряд батареї без світла.

Вам буде цікаво дізнатися у YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом