Високий тиск - проблема, з якою стикається багато людей, але далеко не всі знають, що його можна нормалізувати за допомогою одного простого напою. Експерти розповіли, що потрібно регулярно пити, щоб забути про страждання.

Підвищений тиск супроводжується рядом неприємних симптомів і, до того ж підвищує ризик серцевих захворювань. Зменшити ймовірність розвитку гіпертонії можна за допомогою регулярних занять спортом та додавання до раціону простого напою.

Огірковий сік. Фото: скрін youtube
Огірковий сік. Фото: скрін youtube

Вчені провели масштабне дослідження, яке показало, що у боротьбі з високим тиском сильно допомагає огірковий сік. Цей овоч доступний кожному, особливо в літній період, а користі від нього хоч греблю гати.

Так, у дослідженні взяла участь група людей похилого віку, які страждають від гіпертонії. Регулярне вживання соку з огірка допомогло знизити артеріальний систолічний тиск на 10,2 мм рт. ст., діастолічний – на 8,8 мм рт.

Популярні новини зараз
Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду Посадили у "бусик" чи ламають двері? Українцям нагадали, куди скаржитися на ТЦК Пенсіонерів забезпечать тимчасовою підтримкою: додаткові виплати до кінця 2024 року Українцям обіцяють глобальні пенсійні зміни: буде розміром 60% від зарплати
Показати ще

Огірки. Фото: скрін youtube
Огірки. Фото: скрін youtube

Однак огірковий сік не варто вважати панацеєю. Цей напій здатний покращити стан, але він дасть результат, якщо діяти комплексно, зокрема, виконувати нескладні фізичні вправи.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, підвищений тиск та проблеми із серцем, а далі – інсульт: чим небезпечний продукт, який їдять усі.

Також наш портал інформував, молоду картоплю: як корисніше вживати і кому краще забути про страву.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, цей популярний перекус вас уб'є: чому слід відмовитися від локшини швидкого приготування прямо зараз.