Деякі культури добре уживаються, виростаючи поряд одна з одною. Інші, навпаки, заважають сусідам дати добрий урожай.

Найідеальніший сусід для моркви – це цибуля. Ці культури захищають одна одну від шкідників: морква відлякує муху цибулю, а цибуля – морквяна. Але коренеплід має одного сусіда, який забирає в нього всі сили. І це кріп.

Морква. Фото: Youtube
Морква. Фото: Youtube

Якщо посіяти зелень на тій же ділянці, морква почне втрачати солідну частину макро-і мікроелементів. В результаті коренеплід виросте крихкий, дрібний та тонкий.

Крім того, кріп приваблює шкідників. Наприклад, морквяну муху, личинки якої можуть занапастити врожай.

Популярні новини зараз
Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила Українцям стане складніше переоформити авто: що зміниться Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити
Показати ще

Не любить овоч сусідство з петрушкою, анісом, селера. Ці культури краще садити якнайдалі від морквяної грядки.

Морква. Фото: Youtube
Морква. Фото: Youtube

Застій води та дуже високий рівень вологості моркви не підходить. Вона віддає перевагу повітропроникним і пухким грунтам з нейтральною або слабокислою реакцією. Якщо на ділянці болотистий грунт, його рекомендують попередньо підгодувати, а вже після цього висівати моркву.

Не варто висівати моркву на тих ділянках городу, де торік росли культури, що залишають після себе рясні рослинні рештки (овочеві боби, пізня капуста, кукурудза).

Морква. Фото: Youtube
Морква. Фото: Youtube

Нагадаємо, що більше не доведеться гнути спину: якраз і назавжди позбутися бур'янів на городі найпростішими методами.

Раніше ми повідомляли, чим варто підгодовувати ожину: найкращі добрива для ягід.