Літня спека часто перетворює сон на справжнє випробування. Лікар Скотт Волтер поділився ефективними техніками, які допоможуть швидко заснути навіть у найспекотніші дні.

Техніка №1: Гра зі словами

Дерматолог Скотт Волтер пропонує метод, який буквально змушує мозок відключитися. Спосіб полягає у переборі в голові різних слів, які не мають між собою жодного логічного зв’язку: корова, лист, бутерброд, олія, печінка, речі. Це здається простим, але насправді ваш мозок швидко стомиться від такого заняття і віддасть перевагу сну.

Дівчина спить, фото Freepik
Дівчина спить, фото Freepik

Техніка №2: Алфавіт і серцебиття

Другий спосіб ще цікавіший – синхронізація слів з серцебиттям. Виберіть букву алфавіту, наприклад, "к". Кожні 8 ударів серця подумайте про слово, що починається на цю букву. Повторюйте з іншими словами. Це не тільки відволікає, але й налаштовує мозок на стан перед засинанням. За словами Волтера, це як тасування карт - процес контрольований вами, але настільки нудний, що мозок просто вимикається.

Популярні новини зараз
Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному
Показати ще

Секрети стародавніх єгиптян

Стародавні єгиптяни знали кілька хитрощів для комфортного сну в жару. Одним з методів було змочування простирадл у холодній воді. Віджимали їх, стелили на ліжко і накривали сухим рушником. Це створювало ефект прохолоди. Ще один спосіб - охолодження ніг. Вовняні шкарпетки, заморожені в пакеті, створюють дивовижний ефект прохолоди, дозволяючи швидко заснути.

Цікаво, що хронотип впливає на якість сну. "Сови", які змушені вставати рано на роботу, страждають найбільше. Це призводить до проблем зі здоров'ям, тоді як "жайворонки" почуваються краще. Тому, крім технік засинання, важливо знайти свій ритм життя.

Нагадаємо, Від тиску, для судин та серця: експерти назвали найкорисніший овоч для пенсіонерів

Раніше ми розповідали, що Бабуся мала рацію: для чого потрібно їсти сало

Також, Від ожиріння до проблем із серцем: улюблений багатьма молочний продукт може підірвати здоров'я