Позбутися шкідливої ​​звички - це виклик, з яким стикаються багато людей, особливо якщо ця згубна пристрасть супроводжувала їх протягом тривалого часу. Наприклад, ми всі усвідомлюємо, що відмова від куріння значно знижує ризик серцево-судинних захворювань та онкологічних захворювань, але є й менш очевидні наслідки, які чекають на шлях до здорового способу життя.

Досвідчені медики розкривають деякі аспекти, з якими стикаються майже всі курці під час звільнення від нікотинової залежності.

Звичайна та електронна сигарети, фото apteka
Звичайна та електронна сигарети, фото apteka

Одним із перших викликів може стати нестримний апетит. Буквально через кілька днів після повної відмови від сигарет та електронних сигарет вас може охопити неймовірне почуття голоду. Фахівці пояснюють, що така реакція організму спричинена зниженням рівня цукру в крові на тлі різких змін у її складі. Дуже часто люди набирають більше зайвої ваги саме на цій стадії, коли контролювати себе стає надзвичайно важко.

Незважаючи на те, що регулярне куріння провокує хронічний кашель, після відмови від цигарок цей симптом не зникає одразу. Втім, такий стан тимчасовий, адже згодом організм повністю очищається від нікотину, легені починають отримувати більше кисню, і згодом кашель зникає.

Популярні новини зараз
На які спеціальності є сенс вступати: поради для абітурієнтів Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити Більшу частину дня будемо з електроенергією: експерти побачили "світло наприкінці тунелю"
Показати ще

Продаж цигарок. Фото: скрін youtube
Продаж цигарок. Фото: скрін youtube

Звичайно, шкідлива звичка рідко стає серйозною перешкодою для спілкування з людьми, але курці у суспільстві людей без такої пристрасті часто почуваються некомфортно, особливо якщо вони єдині, хто постійно виходить перекурити.

Ще одним позитивним наслідком відмови від куріння є зменшення ризику травмування. Щільність кісток у затятих курців набагато нижча, ніж у тих, хто позбавлений цієї шкідливої ​​звички. Токсини, що містяться в сигаретному димі, провокують перенапругу м'язів, підвищуючи ризик травмування в кілька разів.

Нагадаємо, від ожиріння до проблем із серцем: улюблений багатьма молочний продукт може підірвати здоров'я

Як повідомляв "Знай.ua", українцям підказали, як підготуватися до ВЛК, щоб лікарі не пропустили ваші захворювання

Знай.uа писав, бабуся мала рацію: для чого потрібно їсти сало