Набряклість на обличчі говорить про те, що рідина в тканинах організму затрималася, а сприяють цьому кілька факторів - плач, рясна або недостатня споживання води, солона їжа та алкоголь, а також стрес.

Причин безліч, але найголовніше – як боротися з наслідками.

Догляд за обличчям, фото championat
Догляд за обличчям, фото championat

Часто ми самі чи мимоволі провокуємо затримку рідини, а вранці з подивом помічаємо, що обличчя набрякло. Але з цим справді можна боротися, як переконує лікар-нутриціолог. Вона поділилася порадами, які допоможуть прибрати набряки з обличчя.

Рух

Лімфатичні судини не мають власних клапанів. Тому лімфоток забезпечується діафрагмою та нашими м'язами. У русі м'язи, як насоси, прокачують рідини, і женуть лімфу по серцю.

Популярні новини зараз
Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят Мобілізація авто в Україні: власникам транспорту загрожує 60 тисяч штрафу, хто в списку Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити
Показати ще

Вода та харчування

Відмовтеся перед сном від солоної та гострої їжі, а також від алкоголю та великої кількості звичайної води. Це провокується затримку рідини, що обов'язково позначиться на обличчі.

Постава

Якщо ви сутулитися, це теж завадить рідині переміщатися по тілу.

Шкідливість мінеральної води. Фото: скрін youtube
Шкідливість мінеральної води. Фото: скрін youtube

Клімат

Спекотна чи надто дощова погода точно не зіграє на руку, а обов'язково вплине на стан шкіри.

Дихання

Діафрагма забезпечує зміну тиску в грудній та черевній порожнині та забезпечує струм рідин. Якщо вона спазмована, то з'являється ефект, що підсмоктує, який провокуватиме появу набряків.

Нагадаємо про поради медиків та список продуктів: як досягти ідеальної шкіри

Як повідомляв "Знай.uа", якщо робите салати, то обов'язково додавайте цю зелень: хороший імунітет і шкіра без зморшок не забаряться.

Знай.ua писав, як уберегти здоров'я після 60 років: ці продукти повинні бути в раціоні кожного пенсіонера