Поварена сіль допомагає посилити смак, тому її додають практично до всіх страв. Якщо не контролювати кількість продукту в раціоні, можна отримати великі проблеми зі здоров'ям. Експерти назвали безпечну добову норму солі.

Сіль, яка стоїть практично в кожній кухонній шафці, містить натрій. Цей хімічний елемент може спровокувати низку проблем зі здоров'ям, серед яких порушення в роботі серцево-судинної системи та гіпертонія.

Сіль. Фото: скрін youtube
Сіль. Фото: скрін youtube

Як стверджує Всесвітня організація охорони здоров'я, щодня організм людини повинен отримувати не більше 2 грамів натрію. Це приблизно 5 грамів солі.

Зловживання продуктом особливо небезпечне для людей середнього та старшого віку. Вчені провели низку досліджень, під час яких вдалося встановити, що надмірне споживання солі підвищує ризик серцево-судинних захворювань та інсульту.

Популярні новини зараз
Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила Перспективи похмурі: як Україна планує вийти з енергетичного глухого кута За що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити
Показати ще

Сіль, скріншот: YouTube
Сіль, скріншот: YouTube

Крім того, надлишок натрію в організмі призводить до затримки води, що, своєю чергою, збільшує кількість рідини в кровоносних судинах. Результат - підвищений тиск та навантаження на серце, адже йому доводиться працювати інтенсивніше.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як відновити печінку без ліків: вживайте щодня ці суперпродукти і з вас вийдуть усі токсини.

Також наш портал інформував, молоду картоплю: як корисніше вживати і кому краще забути про страву.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, цей популярний перекус вас уб'є: чому слід відмовитися від локшини швидкого приготування прямо зараз.