Українці можуть більш економно використовувати кондиціонер, щоб зменшити рахунки за світло та допомогти енергосистемі. Що для цього потрібно зробити, йдеться у матеріалі "24 Каналу".

У літній період українці починають активно використовувати кондиціонери, щоб урятуватися від спеки. Це призводить не лише до великих рахунків за світло, а й негативно впливає на енергосистему, яка перебуває у критичному стані.

Кондиціонери, фото: скріншот з відео
Кондиціонери, фото: скріншот з відео

Однак кондиціонер можна використовувати економніше і при цьому не жертвувати своїм комфортом.

Якщо йдеться тільки про купівлю кондиціонера, то рекомендується віддавати перевагу інверторним пристроям. Вони не вимикаються, а переходять у режим зниженої потужності, підтримуючи комфортну температуру в приміщенні.

Популярні новини зараз
Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Коли у квартирі працює кондиціонер, слід простежити, щоб усі вікна та двері були зачинені. Також на вікна рекомендується встановити жалюзі або світловідбивну плівку, щоб сонце не нагрівало приміщення.

Кондиціонер, фото Знай.ua
Кондиціонер, фото Знай.ua

Якщо кондиціонер має функцію "Еко", слід активно її використовувати, це допоможе більш економно споживати електрику. Істотно заощадити можна, якщо в будинку встановлено двозонний лічильник. У такому разі охолодити приміщення можна в нічний час, коли тариф на світ на 50% нижчий.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям доведеться частіше сидіти без світла: як економити електрику з бойлером у квартирі.

Також наш портал інформував, платіжка збільшиться на 150 гривень: українцям почали перераховувати тарифи на тепло.

Крім того, ми писали, на тлі зростання тарифів на світло подорожчає ще одна послуга: скільки грошей забере комуналка.