Багато хто помилково вибирає для тренувань вечірній час, проте насправді це може звести нанівець всі зусилля для досягнення бажаних результатів. Про це попереджає фітнес-тренер Аніта Луценко на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram.

Найкращий час для фізичної активності вона вважає ранок. Вранішні тренування можуть бути як невеликими – 5-15 хвилин зарядки до або після сніданку, так і повноцінними годинними заняттями.

Макіяж під час тренувань. Фото: Youtube
Макіяж під час тренувань. Фото: Youtube

Луценко зазначає, що вправи натще дозволять швидше позбутися останніх зайвих кілограмів, адже організм при дефіциті глікогену змушений спалювати жирові запаси. Однак для суттєвого схуднення це має підкріплюватися дієтою.

У денний час експерт рекомендує поєднувати силові та кардіонавантаження. Мінімальний тижневий обсяг – 75 хвилин високоінтенсивних або 300 хвилин низькоінтенсивних тренувань. Якщо займатися спортом менше цього часу – можна очікувати на проблеми зі здоров'ям та самопочуттям.

Популярні новини зараз
Блокпости на вулицях, доставка у "бусиках" та візит за адресою: як зміниться мобілізація після 16 липня Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі "Нафтогаз" та "Газмережі" дали час до 5 липня: що має зробити кожен споживач Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю
Показати ще

Щодо вечірніх тренувань Аніта Луценко застерігає від них, особливо, якщо займатися доводиться самостійно, без тренера.

Макіяж під час тренувань. Фото: Youtube
Макіяж під час тренувань. Фото: Youtube

Втома після робочого дня та інші плани часто заважають ефективним заняттям. Крім того, для деяких людей пізні тренування можуть порушувати нормальний "сплячий" режим.

Якщо ж вечірні тренування є єдиною можливістю, слід заздалегідь поїсти за 2 години до початку. Це дасть енергію нарощування м'язової маси. Також важливо уважно вивчати склад спортивного харчування та уникати стимулюючих речовин, які можуть збільшити сон. І, найголовніше, слід забути про нічні тренування після 22:00.

Нагадаємо, ці звички допоможуть врятувати мозок від "старіння": будете "огірками" і після 50

Як повідомляв "Знай.ua", як відновити печінку без ліків: вживайте кожен день ці суперпродукти і з вас вийдуть усі токсини

Знай.uа писав, скажіть мігрені "вистачить": що є, щоб врятувати себе від головного болю